Şike tüm dünyanın diline düştü ama...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kentin İstanbul seçilememesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.Kazanamamanın bir çok nedeni olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç dopingi ilk sırada gösterirken Japonya Başbakanı'

Şike tüm dünyanın diline düştü ama...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kentin İstanbul seçilememesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kazanamamanın bir çok nedeni olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç dopingi ilk sırada gösterirken Japonya Başbakanı'nın bile diline doladığı Türkiye'yi dünyaya rezil eden şike pisliğiyle ilgili tek kelime etmedi. Kılıç dün twitter adresinden gösterdiği tutumu bugün de ısrarla devam ettirdiğini açıkça gözler önüne serdi. İlgili haber için tıklayın

Türkiye'nin olimpiyatlara ev sahipliğini kazanamamasının birçok nedeni olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Herhangi bir neden, en önemli bir neden olarak etken olamaz. Bir miktar, oradan bir miktar buradan değişik nedenler kazanmama üzerinde tesir etmiş olabilir. Ben kazanmamamızın nedenini herhangi bir neden veya bir iki faktöre bağlamanın, doğru olduğuna inanmıyorum. Olimpik adaylığımız, dün itibarı ile geride kaldı, ama Türkiye olimpik harekete olan inancını geliştirmeye, güçlendirmeye devam edecektir" dedi.

Kılıç, Türkiye'nin 5. adaylığında en büyük performansını gösterdiğini belirtti. Olimpiyat tutkusuna büyük bir hayranlıkla bakılması gerektiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Türk halkı, olimpiyat tutkusuna sahip çıktı. Olimpiyatlara ev sahipliği yapmaktan ziyade halk, olimpiyatların doğduğu bir ülke gibi büyük bir istek toplumun bütün katmanlarına hakim oldu. Türk toplumu, bütün katmanları ile olimpiyatı gerçekten istemiş. Olimpiyatlara bakış açısı aynıdır. Bakış açısındaki örtüşme Türkiye'ye önümüzdeki yıllarda daha fazla kazandıracaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmasında sürece katkısı münasebetiyle tüm kesimlere tek tek teşekkürlerini de ileten Kılıç, "Olimpiyat adaylığı, olimpik hareket bakışımızın tek parametreleri değildir. Olimpik adaylığımız dün itibarı ile geride kaldı, ama Türkiye olimpik harekete olan inancını geliştirmeye, güçlendirmeye devam edecektir" dedi. Türkiye'nin spor ülkesi olma yolundaki kararlılığını dile getiren Bakan Kılıç, bu amaçla yapılan çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

"DOPİNGİN BİTİRİLMESİNDEKİ KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK"

Bakan Kılıç, konuşmasında gelecek yılar ve aylarda Türk sporunda dopingin bitirilmesi için büyük mücadele vereceklerini söyledi.

Türk sporunu, yasaklı maddelerden temizlemek konusundaki kararlıktan vazgeçmeyeceklerini ifade eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu: "Hangi kulüp ilgisiz kalırsa, hangi federasyon ilgisiz kalırsa, hangi sporcu ilgisiz kalırsa bedellini tereddütsüz şekilde öder. Biz, konu ile ilgili kararlı tutumuzu sürdürüyoruz. Yasaklı maddelerin Türkiye'ye girişini, satışını kolaylaştıran herkes bunun bedelinin ödeyecek. Trafik oluşturan herkes bunun bedelini ödeyecek. Biz meseleye madalya gözü ile bakmıyoruz. Olimpik olmayan müsabakalarda da doping kullanılmasına izin verilmeyecek."

Kılıç, konuşmasının sonunda gazetecilerin soruları cevapladı.

"KAZANAMAMANIN PEK ÇOK NEDENİ VAR"

Bir gazetecinin, olimpiyat adaylığının kaybedilmesinde medya organlarında çıkan haberlerin etkisini sorması üzerine Kılıç, iki yıllık süre içinde Japon ve İspanyol medyasında, kendi adaylıklarını yok etmeye yönelik bir haber yoğunluğu görmedikleri belirtti.

Rakip ülke medya organlarının, kendi ülkelerinin adaylıklarına sahip çıktıklarını kaydeden Bakan Kılıç, Türkiye'nin kazanamaması ile ilgili de birden fazla nedenin olduğunu vurguladı. Kılıç, "Herhangi bir neden, en önemli bin neden olarak etken olamaz. Bir miktar, oradan bir miktar buradan değişik nedenler kazanmama üzerinde tesir etmiş olabilir. Ben kazanamamamızın nedenini herhangi bir neden veya bir iki faktöre bağlamanın, doğru olduğuna inanmıyorum. Doping, meselesi ile ilgili de , bunun o kadar büyük bir neden olduğuna inanmıyorum. Doping, Türkiye'nin meselesi değil dünyanın meselesi. Dopingle mücadelemizi, herhangi biri karşı çıktığı için veya Türk medyası yazıp çizdiği için değil, insanın yaradılış kanunlarına aykırı olduğu için, zehir olduğu için devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ŞU AN İÇİN YENİ BİR ADAYLIK BAŞVURUMUZ YOK"

Başka bir gazetecinin, Türkiye'nin, önümüzdeki yıllarda yapılacak uluslararası olimpik ve spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmak için başvuru yapıp yapmayacağına ilişkin sorusu üzeni de Kılıç, yeni bir adaylık için Türkiye'nin şu an için bir çalışmasının olmadığını, ama son 10 yılda Türkiye'nin 700 uluslararası organizasyon geliştirdiğini kaydetti. Kılıç, yeni bir adaylık için verilecek tarihin 2015 yılında gerçekleşeceğini, bu günden itibaren de başvuru ile ilgili bir tarih vermenin doğru olmadığı kanısını paylaştı.

"BAZILARININ HÜZNÜMÜZDEN SEVİNÇ DUYMALARI, DUYGULARIMIZI TAHRİP EDER BİR DURUM"

Hesabından attığı “Kına stokları tükendi” gibi tweetlerin ne anlama geldiğinin sorulması üzerine de Bakan Kılıç, bir ülkenin milli hedeflerinin olduğu, bu ülkede yaşayanların milli hedefler doğrultusunda kenetlenmesi gerektiğini anlattı.

Olimpiyat oylaması yapılıncaya kadar, Türkiye almasın diye yazanları ve mücadele edenleri, sağa sola e-posta gönderenleri o güne kadar önemsemediklerini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Alamadığımız gün bile sevinmelerini hazmetmemiz mümkün değil. Ortak hedefleri olmayan bir toplumun, ortak gelecek nasıl inşa edebilir? 6. kez aday oluyoruz. Olimpiyat, Türkiye'nin partiler üste bir hedefi. Süreci, muhalefet liderlerinden güven mektubu alarak devam ettirmiş biriyim. Dolayısıyla tüm kesimlerin alamadığımız ahvalde de hüzne ortak olmasını beklerdik. İyi günde kötü günde bir deyim vardır. Millet zaten, kıvançta ve tasada bir olanlara denir. Dönerken hüznümüzden sevinç duymaları, insanın duygularını tahrip eden bir durum. Buna her kesimin tepki koyması lazım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem