Şike davasında 4.gün

401 sayfalık iddianamenin 352. sayfasına kadar okundu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasının öğlene kadar Silivri'de tamamlanacağını, Pazartesi duruşmaya Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde devam edileceğini bildirdi.İDDİANAME TARTIŞMASI

Şike davasında 4.gün

401 sayfalık iddianamenin 352. sayfasına kadar okundu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin okunmasının öğlene kadar Silivri'de tamamlanacağını, Pazartesi duruşmaya Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde devam edileceğini bildirdi.

İDDİANAME TARTIŞMASI

Bu arada iddianamenin 337. sayfası okunduğu sırada tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, söz alarak spikerlerin okuduğu iddianamede yanlışlık bulunduğunu söyledi.

Avukatlara verilen iddianamenin 337. sayfasında bazı kısımların bulunmadığını söyleyen Kaya ve bazı avukatlar, bu durumu verilen arada Başkan Ekinci ile görüştü. Başkan Ekinci ise iddianameyi inceleyerek, "İddianamede yanlışlık yok. Format farkı bulunuyor. Bir iki sayfa eksik çıkmış sanırım. Mahkememize gönderilen ıslak imzalı iddianame ile spikerlerin okuduğu iddianame doğrudur. Yanlışlık yok" dedi. Bunun üzerine iddianamenin okunmasına devam edildi.

Avukat Kaya, basın mensuplarının soruları üzerine, "Tahminimce içerik farklılığından ziyade, savcılığın iki farklı iddianame yazdığını düşünüyorum. Hakimlik ve avukatlık hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bu iddianame aceleye gelmiş. Savcının bu durumu açıklamasını istiyorum" dedi.

Kaya, mahkemede okunan iddianamenin 337. sayfasında, bazı sanıklar arasındaki bir kısım telefon görüşmelerinin olduğunu ancak kendilerine verilen iddianamede bu bölümün yer almadığını iddia etti..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler