Sığınmacıları taşıyan bot battı: 1 ölü, 1 kayıp

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bindikleri zodyak botla Avrupa'ya gitmeye çalışan sığınmacıları taşıyan bir bot battı. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda 40'ın üzerinde kişi kurtarıldı. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.Olay, Çeşme ilçesinde m

Sığınmacıları taşıyan bot battı: 1 ölü, 1 kayıp

İzmir'in Çeşme ilçesinde, bindikleri zodyak botla Avrupa'ya gitmeye çalışan sığınmacıları taşıyan bir bot battı. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayda 40'ın üzerinde kişi kurtarıldı. Kayıp bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Olay, Çeşme ilçesinde meydana geldi. Yasa dışı yolla Yunanistan'a çıkmaya çalışan sığınmacıları taşıyan zodyak bot, kötü hava koşulları nedeniyle alabora olarak battı. Bir kişinin öldüğü olayda can pazarı yaşanırken, olay yerine süratle intikal eden sahil güvenlik ekipleri, sığınmacıları kurtarmak için bir operasyon başlattı. Hava destekli operasyonda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 40'ın üzerinde kişi kurtarıldı. Helikopterle kurtarılanlar Ulusoy limanında sağlık ekiplerine teslim edilirken, diğerleri kıyıya çıkarıldı. Bölgede kayıp bir kişiyi arama çalışmaları başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem