Sığınmacılar Vali’yi protesto etti

Edirne'de bulunan Suriyeli sığınmacılar, kendilerini Edirne'den gitmeye ikna etmeye çalışan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i protesto etti.Avrupa'ya gitme hayaliyle yürüyerek Edirne'ye gelen ve TEM otoyolundaki yürüyüşlerinin ardından toplanarak Sarayiçi

Sığınmacılar Vali’yi protesto etti

Edirne'de bulunan Suriyeli sığınmacılar, kendilerini Edirne'den gitmeye ikna etmeye çalışan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i protesto etti.

Avrupa'ya gitme hayaliyle yürüyerek Edirne'ye gelen ve TEM otoyolundaki yürüyüşlerinin ardından toplanarak Sarayiçi Er Meydanı'na getirilen Suriyeli sığınmacıların bekleyişi sürüyor. Sığınmacıların bir kısmı ikna edilerek İstanbul ve çeşitli illere geri gönderilirken, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile birlikte kalan mültecileri ikna etmek üzere Sarayiçi Er Meydanı'na geldi. Sığınmacılarla bir araya gelen Vali Şahin, Avrupa'dan herhangi bir talep olmadığını ifade ederek, "Sizi istemiyorlar. Siz de 10 gündür bekliyorsunuz. Kaydınızı yaptırın sizi istediğiniz ile gönderelim" dedi.

Ancak Vali Şahin'in ikna çabaları sonuçsuz kaldı. Sarayiçi Er Meydanı'nda bulunan Suriyeli sığınmacılar Vali Şahin'i protesto ederek, "Yunanistan'a gitmek istiyoruz" sloganları attı.

Emniyet ekipleri tarafından güvenlik çemberine alınan Vali Şahin, protestonun ardından bölgeden uzaklaştırıldı.

Sığınmacılar Vali’yi protesto etti

Sığınmacılar Vali’yi protesto etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler