Sigarada 2 liralık indirim

Uygun fiyat kategorisinde patlak veren savaşla önce JTI, ardından da PMI ve BAT 6.5 TL'lik paket fiyatlarını 6 TL'ye, 5.5 TL'lik paket fiyatlarını ise 5 TL'ye indirdi. Böylece esas büyük rekabetin döndüğü düşük fiyat kategorisindeki rekabet kızıştı.5-6 TL

Sigarada 2 liralık indirim

Uygun fiyat kategorisinde patlak veren savaşla önce JTI, ardından da PMI ve BAT 6.5 TL'lik paket fiyatlarını 6 TL'ye, 5.5 TL'lik paket fiyatlarını ise 5 TL'ye indirdi. Böylece esas büyük rekabetin döndüğü düşük fiyat kategorisindeki rekabet kızıştı.

5-6 TL arası olarak kabul edilen düşük fiyat kategorisinin pazar payı ise yüzde 50'nin üzerine çıkmış oldu. Şirketler, pazar payını artırma ve yıl sonu hedeflerini tutturmanın peşinde. Bu gelişmeleri en yakından izleyen ise Maliye Bakanlığı.

Çünkü 6.5 TL'lik paketin fiyatının 6 TL'ye inmesinde şirketler 0.09 TL kayıp yaşarken, kalan 0.41 TL vergide yaşanan kayıba tekabül ediyor. Yani yarım TL'lik indirimden devlet neredeyse şirketlerin 5 katı kadar fazla kayıp yaşıyor.

Önceki fiyat savaşlarında da benzer bir matematik geçerli olmuş, Maliye Bakanlığı sigara şirketlerine ihtar vererek savaşa müdahale etmişti. Şimdi de Maliye Bakanlığı'nın fiyat indirimlerini izlediği, yeniden bir müdahale olabileceği de gelen bilgiler arasında.

2 ayda kademeli 2 TL'lik indirim İndirim furyasında ağırlık 6.5 TL'lik paketlerin 6 TL'ye indirilmesindeyken, bir şirket 8 TL'lik paket fiyatı olan bir markasının fiyatını 2 ay kademeli bir şekilde 6 TL'ye indirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem