Şifre hırsızları yakalandı

Ankara'da Facebook ve MSN şifrelerini kırarak arkadaş listesinde bulunan şahıslardan para ve kontör talebinde bulunan 4 kişi tutuklandı.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Amirliği tarafından yapılan operasyonda, kişile

Şifre hırsızları yakalandı

Ankara'da Facebook ve MSN şifrelerini kırarak arkadaş listesinde bulunan şahıslardan para ve kontör talebinde bulunan 4 kişi tutuklandı.Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Amirliği tarafından yapılan operasyonda, kişilerin Facebook ve MSN şifrelerini kırarak arkadaş listelerinde bulunan şahıslardan para ve kontör avcılığı yapan 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre liderliğini Uğur T.'nin yaptığı Rahman K., Ercan A. ve Kadir P. 5 aylık çalışma neticesinde yakalandı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece inşaat şirketinde bekçi olarak çalışan Uğur T. ve arkadaşlarının yapılan şikâyet üzerine öncelikle vatandaşların Facebook ve MSN şifrelerini kırdıkları belirlendi. Daha sonra kırdıkları şifrelere ait oturumda bulunan şahsa ait arkadaş listesindeki kişilerle muhabbet ederek para ve kontör talebinde bulundukları tespit edildi. Ayrıca yakalanan şahısların şifrelerini ele geçirdikleri vatandaşlarla irtibata geçtikleri tehdit ve şantajda bulunarak şifrelerini geri verme karşılığında para talebinde bulundukları öğrenildi. Olay neticesinde 22 müştekinin şikayette bulunduğu yapılan araştırma neticesinde Uğur T., Rahman K., Ercan A. ve Kadir P.'nin bu yolla 10 bin ila 15 bin TL arasında haksız kazanç elde ettiği kaydedildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise 2 adet bilgisayar, 3 adet hard disk, çok sayıda sim kart, DVD ve CD ele geçirildi. Yapılan sorguların ardında çıkarılan mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem