SGK'dan mektup var!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, borcu 100 bin liranın üzerinde olan 20 bini aşkın işverene gönderdiği mektupta, "Bu fırsatı kaçırmayın" mesajı verdi. Yapılandırmayla birlikte sunulan cazip imkânları anlatan Zararsız, işverenlere 2 Mayı

SGK'dan mektup var!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, borcu 100 bin liranın üzerinde olan 20 bini aşkın işverene gönderdiği mektupta, "Bu fırsatı kaçırmayın" mesajı verdi. Yapılandırmayla birlikte sunulan cazip imkânları anlatan Zararsız, işverenlere 2 Mayıs 2011'e kadar başvuruda bulunma çağrısı yaparak, "30 Haziran 2011'e kadar borcunuzun tamamını öderseniz faiz uygulamayacağız" dedi.

 

Mektupta, şöyle denildi: "SGK olarak yaklaşık 74 milyon insanımıza sosyal güvenlik hizmeti sunmaktayız. Bu hizmetin kaliteli, hızlı ve etkin bir şekilde sunulabilmesi ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin bırakılabilmesi, kurumumuz gelirlerinin zamanında ve tam olarak tahsil edilmesine bağlı. Alacakların kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Bu imkandan yararlanabilmek için, 2. 5. 2011'e kadar başvuruda bulunulması; 30. 6. 2011'e kadar ise ilk taksit ödemesinin yapılması gerekmekte olup, ilk taksit ödeme süresi içerisinde borcun tamamen ödenmesi halinde hesaplanan tutara herhangi bir faiz uygulanmayacaktır. Söz konusu düzenleme ile getirilen ödeme kolaylıklarından siz değerli işverenimizin de yararlanabilmesi için, 2 Mayıs mesai bitimine kadar il müdürlüklerimize veya sosyal güvenlik merkez müdürlüklerimize başvurmanızı önemle rica ederim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler