SGK'dan emekliye şok üstüne şok

Tekirdağ'da 3 yıldır emekli olan Lütfiye Buyral'ın emekli maaşının, SGK'nın "hata olmuş" yazısıyla kesilmesi ve kendisine ödenen maaşların geri istenmesinin ardından, Ankara'da da benzer birskandal yaşandığı ortaya çıktı.Milliyet gazetesinden Şevket Yaman

SGK'dan emekliye şok üstüne şok

Tekirdağ'da 3 yıldır emekli olan Lütfiye Buyral'ın emekli maaşının, SGK'nın "hata olmuş" yazısıyla kesilmesi ve kendisine ödenen maaşların geri istenmesinin ardından, Ankara'da da benzer birskandal yaşandığı ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre 34 aydır emekli olan Ramazan Taş'ın çalıştığı firmanın 7 aylık pirimlerini ödemediğini yeni fark eden SGK, Taş'ın emekli maaşını keserek, şimdiye kadar ödediği tüm maaşları geri istedi..

Tekirdağ'da yaşayan 64 yaşındaki Lütfüye Buyral'ın 3 yıldır aldığı emekli maaşı SGK'dan gelen bir yazı ile kesilmişti. Yazıda, Buyral'a ödenen 55 bin liralık emekli maaşı "haksız kazanç" sayılarak geri ödenmesi istenmişti.

34 ay sonra fark edildi

Buyral'ın mağduriyetinin ortaya çıkmasının ardından, benzer bir skandalın da Ankara'da yaşandığı açığa çıktı. SGK'dan 34 ay önce emekli olan ve geçimi aldığı 900 liralık maaşla sağlayan 50 yaşındaki Ramazan Taş, SGK'dan gelen bir yazıyla şok oldu. Emekli olmadan önceki son 7 ayın SGK primlerinin ödenmediği belirtilen yazıda, Taş'ın emekli maaşının kesileceği belirtildi. Yazıda, Taş'ın eksik 7 ayını tamamlayarak tekrar emekli olabileceği kaydedildi. Bunun üzerine SGK Ankara İl Müdürlüğü'ne başvuran Taş, yetkililerle görüşünde ikinci bir şok yaşadı. Müdürlük yetkilileri yapılan uygulamanın Taş'ın emekli maaşının kesilmesiyle kalmayacağını, SGK tarafından ödenen tüm maaşların da geri isteneceğini bildirdi.

Neden emekli ettiniz?

Taş ise, tek geçim kaynağının aldığı emekli maaşı olduğunu belirterek, "Bundan sonra nasıl geçineceğimi bilmiyorum. Başka bir işte çalışmam da artık mümkün değil. Resmen ortada kaldım" dedi. Kendisinin yaşananlardan sorumlu olmadığını söyleyen Taş, "Madem gerekli günlerimi doldurmamışım, madem ki 7 ayım eksik, neden emekli edildim o zaman. Tüm hayatımı emekliliğim üzerine kurdum ve 34 aydır bu hayatı yaşıyordum. Şimdi herşey mahfoldu. Bu durumdan nasıl kurtulacağımı, nasıl düze bilmiyorum" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler