SGK yeni hizmetini devreye soktu

 Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hizmete başlattığı "SMS Bilgilendirme Sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyon 784 bin 828 SMS cevaplandırıldı. SGK, sağlık ödemelerinde otokontrolün sağlanması, sigortalı ve iş verenlerin prim borç ve tahsilatları hakkı

SGK yeni hizmetini devreye soktu

 

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hizmete başlattığı "SMS Bilgilendirme Sistemi" kapsamında bugüne kadar 1 milyon 784 bin 828 SMS cevaplandırıldı.
 
SGK, sağlık ödemelerinde otokontrolün sağlanması, sigortalı ve iş verenlerin prim borç ve tahsilatları hakkında bilgilendirilmesi, vatandaş memnuniyetinin arttırılması, hizmetlerin çabuklaştırılması, zaman ve iş gücü kayıplarının önlenmesi için 2011 yılında "SMS Bilgilendirme Sistemi"ni başlatmıştı.
 
SMS uygulaması manuel, online ve interaktif olmak üzere 3 bölümden vatandaşa hizmet veriyor.
 
Buna göre, manuel SMS bilgilendirme sistemiyle kişiler, iş ve işlemleri hakkında bilgilendiriliyor. Bugüne kadar manuel SMS ile kurum hizmetlerine yönelik 358 farklı mesaj gönderildi.
 
Kişilere, 1 Ocak 2012 ile 31 Mart 2013 tarihleri arasında toplam 1 milyon 225 bin 947 manuel SMS iletildi.  
 
334 bin 410 online SMS
 
SGK'nın web sayfasından ya da müdürlüklere başvurarak GSM numaraları ile girilebilecek uygulamalar da devreye girdi. Aynı zamanda GSM numaralarıyla kişiler, online SMS bilgilendirme sistemine dahil oldu.
 
Online sistemden, 1 Ocak 2012 ile 31 Mart 2013 tarihleri arasında 334 bin 410 adet SMS, vatandaşa iletildi.
 
Buna göre, online SMS bilgilendirme sisteminde, hizmet verilen alanlar ise şöyle:
 
 -Şahıs ödemeleri
 
 -Çölyak ödemeleri
 
 -4a/b/c sigortalı tescil
 
 -4/a/b/c sigortalı işten ayrılış
 
 -4/a/b toptan ödeme
 
 -4/b aylık bağlama
 
 -4/a/b geçici iş göremezlik
 
 -4/a/b emzirme yardımı ödemesi
 
 -4/a hizmet borçlanmaları
 
 -4/a emekli ödemeleri
 
 -4/a cenaze ödemeleri  
 
224 bin 471 İnteraktif SMS
 
SGK'nın projesinin üçüncü aşaması interaktif SMS bilgilendirme sistemi ise 1 Ocak 2013'den itibaren mesaj uygulaması vermeye başladı. İnteraktif mesaj uygulamasının başlatılmasıyla kişiler, 5502'ye mesaj atıyor ve hizmet, anında vatandaşın cep telefonuna gönderiliyor.
 
Buna göre, vatandaşın işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin ilk aşamasında  gelir ve aylık ödeme tutarları, muayene katkı payları, sigortalı hizmet süreleri, prim ödemeleri, gözlük cam ve çerçeve, fizik tedavi, diş tedavileri, sağlık hak sahipliği bilgileri ve ne zaman emekli olacaklarına ait bilgiler ile anlık sorgulama ya da abone olunarak kısa mesaj numarasından öğrenmeleri sağlandı.
 
Bugüne kadar interaktif SMS bilgilendirme sistemi ile 5502'ye 224 bin 471 SMS gönderildi ve anlık sorgulama yapıldı.
 
Ayrıca vatandaşlar, her bir SMS için 1 lira ücret ödüyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem