SGK sınavı iptal mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendi bünyesinde açmış olduğu ve Türkiye genelinden 5 Bine yakın çalışanın girdiği sınavda usulsüzlük olduğu iddia edildi.Haber61.Net muhabiri Şükrü Üçüncü'nün edindiği bilgiye göre; SGK Genel Müdürlük yetkilileri sınav merkez

SGK sınavı iptal mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendi bünyesinde açmış olduğu ve Türkiye genelinden 5 Bine yakın çalışanın girdiği sınavda usulsüzlük olduğu iddia edildi.

Haber61.Net muhabiri Şükrü Üçüncü'nün edindiği bilgiye göre; SGK Genel Müdürlük yetkilileri sınav merkezine 300 adet soru gönderdi.  Bu soruların bir kısmı sınava giren memurlara  test biçiminde soru kitapçığı ile 5 Nisan cumartesi günü dağıtılarak memurlar sınav yapıldı.

Yaklaşık 5 Bin memurun girdiği sınav sonunda başarılı olanlar kurum içinde şefliğe yükseltilecekti. İddiaya göre; Ankara SGK il Müdürlüğünde ve Genel Müdürlükte sorular daha önceden bazı memurlara dağıtıldığı ifade edildi. Bir bayan memurun söylemleri üzerine bir anda SGK, içeriden çalkalanmaya başladı. Sınavın iptali gündeme geldiği öğrenildi.

Öte yandan; SGK'nın sorularında 7 soruda da hata olduğu öğrenildi.  Sınava Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun'dan yaklaşım 400 mamurun katıldığı öğrenildi. 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem