SGK Genel kurul'u 10 Aralık’ta!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanun gereği 3 yılda bir gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısını 10 Aralık Perşembe Günü yapacak. Sosyal Güvenlik Kurumu 1'inci Olağan Genel Kurulu Toplantısı 24 Kasım 2006'da gerçekleştirilmiş ve Yönetim Kurulu oluşturular

SGK Genel kurul'u 10 Aralık’ta!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kanun gereği 3 yılda bir gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısını 10 Aralık Perşembe Günü yapacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu 1'inci Olağan Genel Kurulu Toplantısı 24 Kasım 2006'da gerçekleştirilmiş ve Yönetim Kurulu oluşturularak Sosyal Güvenlik Kurumu tüzel kişiliğe kavuşmuştur. Mevzuat gereği "Genel Kurul', Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının veya görevlendireceği bir yetkilinin başkanlığında Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun 5'inci maddesi kapsamında; 3 yılda bir toplanmaktadır. Bu kanuna istinaden Sosyal Güvenlik Kurumu Olağan Genel Kurulu Toplantıları sırasıyla 4 Aralık 2009'da ve 4 Aralık 2012'de gerçekleştirilmiştir. Bu yılki toplantı ise 10 Aralık'ta SGK Başkanlık Binasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapılacak.

Saat 10'da başlayacak toplantıya Sayıştay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile öğretim üyeleri arasından Yükseköğretim Kurulu tarafından görevlendirilecek birer temsilci katılacak. Bu katılımcıların haricinde kanunen belirlenmiş olan çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcileri de genel kurulda yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler