Serviscilerden plaka eylemi

Servis şoförleri, plaka haklarını alamadıkları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane binası önünde eylem yaptı. Servis araçları ile korna çalarak belediye binası önüne gelen şoförler trafikte uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.Ulaş

Serviscilerden plaka eylemi

Servis şoförleri, plaka haklarını alamadıkları gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane binası önünde eylem yaptı. Servis araçları ile korna çalarak belediye binası önüne gelen şoförler trafikte uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Pazartesi günü yaptığı toplantıda plaka kararı bekleyen servisçiler, istedikleri karar çıkmayınca eylem yaptı. Sosyal medya üzerinden toplanan yüzlerce servisçi, bu durumu protesto etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binası önünde toplandı. Kornalar çalarak, sloganlar atan servisçiler, isteklerini dile getirdiler.

Şoförler adına açıklama yapan Serkan Boran,"Bugün hasarlı bir trafik sigortası, evvelinde 2 bin lirayken aşağı yukarı şu anda 5 bin liraya yaptıramıyoruz. Niye? çünkü biz ticari arabayız ama baktığımız zaman ticari bir hakkımız yok." dedi. 31 ilde uygulanan sistemin İstanbul'da da uygulanmasını talep ettiklerini belirten Boran, "Bugün buraya toplandık. Yetkili bir ağızdan en tepeden bir açıklama bekliyoruz. Açıklama olmadan da bu eylem burada devam edecek." diye konuştu. Olası bir olumsuzluğa karşı çevik kuvvet ve TOMA hazır bekletildi. Şoförler burada bir süre daha bekledikten sonra kornalar çalarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler