Sendikacılık dersi verdi: Esnafın camı, kaldırımın taşı...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat insa

Sendikacılık dersi verdi: Esnafın camı, kaldırımın taşı...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat insan onurunu merkeze alarak kavga zemininden çıkardık ve hizmet zeminine taşıdık" dedi.

Memur-Sen, "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen il buluşmalarını sürdürüyor. Yoğun katılımla Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Kahramanmaraş İl Buluşması'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bütün terör örgütleri ve vesayet organlarının ülke diz çöktürülene kadar nöbetleşe kullanılmaya devam edileceğine dikkat çekerek, "Türkiye etrafına bakmasın, mazlumlara el uzatmasın amacındalar. Türkiye, dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam etmelidir. Bizler ise gözümüzü açık tutmalıyız. Çünkü biz Memur-Sen ailesi olarak oyunları bozan, yeri geldiğinde milli iradeden aldığımız güçle oyun kuran teşkilatız. Türkiye'de düne ait ne kadar tortu varsa, temel hak ve özgürlükler anlamında ne kadar engel varsa tamamını ortadan kaldıran, bütün kazanımların altında yeri, teri ve imzası olan teşkilatız" dedi.

"VANDALİZM DEĞİL SENDİKACILIK YAPIYORUZ"

"Sendikacılığı Memur-Sen'e yakıştıramayanların amaçlarını şimdi çok iyi anlıyoruz" diyen Yalçın, "Esnafın camı, kaldırımın taşı, milletin arabasıyla sorunu olan vandalizm yaklaşımlarının bizim kitabımızda yeri olmadı, olamaz. Sendikacılığı, köhne zihniyetin sopası, korsan gemilerin limanı olarak görenlere inat insan onurunu merkeze alarak sendikacılığa yeni bir soluk kazandırdık ve kavga zemininden çıkarıp, hizmet zeminine taşıdık. Bu ülkede kavga zemininde rekabet vardı, bizim gayretimiz ise rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığı vardır. Bizim sendikacılığımız sağımızdaki ve solumuzdakilerle kıyaslamasın. O gün bize bir gün ömür biçenlere inat birlerle başlayan yolculuğumuz bugün 850 bin sayısına ulaştı. Şimdi ise hedef 1 milyon üye sayısına ulaşmaktır. Şimdi kol kola girme, gücümüze güç katma vaktidir" diye konuştu.

"TÜRKİYE HER AÇIDAN KAZANDI"

Toplantıda konuşan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu ise, 3. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlara değindi. Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolu toplu sözleşmeleriyle 170, toplamda 213 kazanım elde ettiklerini hatırlatan Tufanoğlu, "3. Dönem Toplu Sözleşmesi ile hizmet kollarının ve hizmet kolu toplu sözleşmelerinin önemini artırdık, kapsamını genişlettik. Kamu kurum ve kuruluşları ile yöneticilerine, sendikacılığın önemini anlama ve toplu sözleşmeye katkı sunma zemini oluşturduk. Bürokraside zihinsel dönüşüm reformu gerçekleştirerek, sendikalara, sendikacılığa, sendikalılığa ve toplu sözleşme hakkına mesafeli/tepkili pozisyonda bulunan kamu kurumu-kuruluşlarının ve yöneticilerinin sendikacılığın ve toplu sözleşmenin önemini, değerini, gerekliliğini kavramasına ve katkı sunmasına alan açtık. Toplu Sözleşme'nin konu bakımından kapsamını genişlettik. Toplu Sözleşme'nin "mali ve sosyal haklar" ile sınırlı olduğu yönündeki Kamu İşveren Heyeti düşüncesini sona erdirdik. Her boyutuyla tarihi başarıya dönüşen 3. Dönem Toplu Sözleşmeleri'nin uzlaşı ile bitmesi, Türkiye'nin toplumsal barışına iyi bir örnek teşkil etti" dedi.

"HEDEF 1 MİLYON ÜYE"

Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdülaziz Aydın de, "Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının toprağa attığı tohum bugün bir fidana dönüştü. Birkaç kişiyle başlayan erdemliler hareketi bugün 850 bin üye sayısına ulaştı. Şimdi bunu daha ileriye taşıma hedefindeyiz, 1 milyon üye hedefine en yakın zamanda ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Celalettin Güvenç de birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak ve İlker Çitil ile AK Parti MKYK üyesi Metin Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı. Programın sonunda Yalçın'a Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdülaziz Aydın tarafından plaket verildi. Ayrıca Kahramanmaraş'ta eğitim gören Afkanistanlı öğrenciler Yalçın'a kendi ülkelerinin yöresel bir kıyafetini hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kahramanmaraş il yönetimiyle birlikte Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler