“Sen rahmetli Menderes’in tırnağı olamazsın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Sen rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Büyükşehir Başkan adayı

“Sen rahmetli Menderes’in tırnağı olamazsın”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Sen rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Büyükşehir Başkan adayı Özlem Çerçioğlu ve ilçe belediye başkan adaylarına destek vermek amacıyla Aydın’da geldi. Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde partililere seslenen Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan ve CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar eşlik etti. Meydanı dolduran kalabalık tarafından sık sık sloganlarla konuşması kesilen Kılıçdaroğlu’na, Aydınspor 1923 atkısı hediye edildi.

Aydın’ın Türkiye’nin demokrasi tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak YGS’nin ardından ilk kez sınav sorularının açıklanmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Eğer üniversite sınavları karanlık bir ortama sokularsa, bunun hesabını soracağım. Gençlerimizin haksızlığa uğramasına izin vermeyeceğim. Her şeyi yasakladılar ama bu ülkenin gençleri yasağı deldi. Ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Gençlerimiz, kadınlarımız ve halkımız için bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu seçimler, bir yerel seçim değil. Bu seçimler, ülkede temizliğin yapılması için yapılan bir seçim. Şimdi bu ülkenin 76 milyon yurttaşına bahar gelince temizlik yapma görevi düşüyor. Bu ülkeyi hırsızlardan temizleyeceğiz ve siyaseti arındıracağız. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağız. Temiz siyasete hep saygı duyduk. Siyaset ahlak üzerinde büyümeli ve yükselmeli. Ahlak, adalet demektir. Adaleti kimsenin kirletmeye hakkı ve yetkisi yoktur. Ayın 30’unda sandığa gidip oyu kullanacağız. Önümüzde iki seçenek var. Helal veya haramdan yana oy kullanacağız. Biz halelden yanan oy kullanıp, haram yiyeni affetmeyeceğiz. Ben adımın Kemal olduğundan eminsem, bunların malı götürdüğünden de o kadar eminim. Bu ülkenin çiftçisine mazotu 5 TL’ye veriyorsun. Gürcistan’da mazot 2 TL, orada da petrol yok” diye konuştu.

Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Özgür Türkiye ve temiz siyaset için 30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Çalışıp, hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var. Siyaset aklanma alanı değildir. Size bir örnek vereceğim. Suat Hayri Ürgüplü, Kayseri milletvekili. Gümrük ve İnhisarlar Bakanı oluyor. Adı yolsuzluğa karışınca Başbakan ve TBMM’ye dilekçe vererek aklanmak ve Yüce Divan’da yargılanmak istiyor. Aklanıyor ve bu millet onu başbakan yapıyor. Dürüstlük budur, ahlak budur. Ben hükümeti eleştirirken, AKP’ye oy veren vatandaşlarımız alınmasın. Ben onları seviyorum ama bu hükümet onlara yalan söyledi. Oy karşılığında verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. O vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Siz demokrasinin güvencesisiniz ama sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun” şeklinde konuştu.

“DEVLETİ KURAN CHP, ÜLKEYİ DE YÖNETİR”

CHP’nin ülkeyi yönetemeyeceği yönündeki eleştirilere de cevap veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Devleti kuran CHP’dir. Devleti kuran parti, neden ülkeyi yönetemesin. Biz devleti yönetiriz ama kul hakkı yemeyiz, bir kuruşun bile hesabını veririz. Devlet millete hizmet eder, siyasetçiler değil halk zenginleşir. ‘CHP gelirse devleti yönetemez’ diyorlar. Doğru; biz onlar gibi yönetemeyiz. Onlar gibi haram yemeyiz ve her eve helal lokma girmesini sağlarız.”

BAŞBAKAN’A MENDERES ELEŞTİRİSİ

Aydın mitinginde Adnan Menderes’ten söz eden Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Aydın mitinginde rahmetli Menderes’ten söz etmiş. Bende Aydın mitinginde buradan söylüyorum; sen rahmetli Menderes’in tırnağı bile olamazsın. Bir onun çocuklarına bak, bir de kendi çocuklarına bak. Bu ülkeye hizmet etmiş ve Hakk’ın rahmetine kavuşmuş hiç kimsenin ardından kötü söz söylemedim, sadece rahmet diledim. Rahmetli Menderes, duyarlılığı nedeniyle çocuklarının ticaret yapmasına dahi izin vermemiştir. Birde bunun çocuklarına bakın. Bize her türlü hakareti yapar ama ben yinede ardından bir şey söylemem.”

Daha sonra Aydın Belediye Başkanı ve CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nu kürsüye davet eden Kılıçdaroğlu, Çerçioğlu’na övgüler yağdırdı. Kılıçdaroğlu, Çerçioğlu için, “Aydın’da bu görkemli ve güzel meydanı kazandıran Topuklu Efe bir belediye başkanınız var. Özlem Başkan ile sadece Aydın değil, bütün Türkiye gurur duyuyor. Bir kadının bir kenti nasıl değiştirebileceğini merak edenler varsa gelip Aydın’ı görsünler. Önce belediye binası ve ardından kent meydanını gezsinler. Baksınlar herkese eşit şekilde nasıl hizmet götürülüyor. Özlem Başkanla Meclis’te beraber çalıştık. O zaman da Aydın’ın sorunları için mücadele ederdi. Sonra belediye başkanı oldu ve Aydın’ın çehresini değiştirdi. Özlem Başkan, Aydın’a güzel hizmetler verdi. Aydınlı onu, o da Aydınlıları seviyor. Aydınlılara hizmet etmek istiyor. Eskiden sadece Aydın’ın merkezine hizmet veriyordu, şimdi ise Aydın’ın her köşesine hizmet verecek. Türkiye, Aydın’ın nasıl bir turizm kenti olduğunu görecek” ifadelerini kullandı.

Mitinge katılan Aydınlılara teşekkür eden Başkan Çerioğlu da, “5 yıl önce sizlerin oyuyla başkan oldum. Sizlerden aldığım güçle günde 18 saat hizmet ürettim. Çok büyük projelere imza attık. Aydın, altın çağını yaşamaya 17 ilçesiyle beraber devam edecek. Son anketlerde büyükşehirler arasında ikinciyim. Ama Aydın’a bir Türkiye şampiyonluğu kazandırsam, birinci olsam güzel olmaz mı? Bunu başarabilmem için hepinizden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu ve ilçe belediye başkan adayları kürsüye davet edildi. Partisinin adaylarıyla birlikte poz veren Kılıçdaroğlu, seçmenlerden adaylar için destek istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem