Şemdinli davasında karar!

Şemdinli davasında karar çıktı. 3 sanığa 39 yıl 10 ay 27 gün hapis cezası verildi.

Şemdinli davasında karar!

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Şemdinli Davası'nda, tutuklu sanıklar Ali Kaya, Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş, 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezasına çaptırıldı

Van Adliyesinin depremde hasar görmesi sebebiyle duruşma, adliyenin geçici olarak taşındığı Van M Tipi Cezaevi'nde yapıldı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevinde tutuklu sanıklar Kaya ve İldeniz ile Van F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş'in hazır bulunduğu duruşmaya, kitapevi sahibi Seferi Yılmaz katıldı.

Duruşmada savcısının mütalaası karşılık avukatlar son savunmalarını yaptı.

Mahkeme, ''Suç işlemek için kurulmuş örgütün üyesi olmak'', ''Suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla ve tasarlayarak insan öldürmeye teşebbüs etmek'', ''Suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla ve tasarlayarak insan öldürmek'', ''Suç işlemek için kurulmuş silahlı örgütün amaçları doğrultusunda bombayla kasten yaralama'' suçlarından sanıkların 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezası verilmesine oybirliğiyle karar verdi.

Sanıklar, Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 maddesince düzenlenen ''Devletin birliğini ve ülkenin birliğini bozmak'' suçundan ise beraat etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem