Selahattin Demirtaş konuştu

Kürt sorunu Türkiye'nin en ciddi sorunu. Bunu herkes kabul ediyor. Ancak bu sorun ne zaman can yakmaya başlarsa hükümet o zaman bu sorunu ele alıyor. Ama yanlış bir bakış açısıyla, güvenlik sorunu olara ele alıyor. Türkiye'nin en acil gündemi ise hükümet

Selahattin Demirtaş konuştu

Kürt sorunu Türkiye'nin en ciddi sorunu. Bunu herkes kabul ediyor. Ancak bu sorun ne zaman can yakmaya başlarsa hükümet o zaman bu sorunu ele alıyor. Ama yanlış bir bakış açısıyla, güvenlik sorunu olara ele alıyor.

Türkiye'nin en acil gündemi ise hükümet gerekirse 1 ay işini gücünü bırakacak, sadece bu meseleyle uğraşacak.

Ortadoğu'da, Suriye, Mısır'da krizlerden söz ediliyor. Ama bütün bu ülkelerdeki krizleri aşacak mesele Türkiye'de yaşanıyor ama hükümetin gündeminde yok. Hükümet bu gündemi örtmek için çaba sarf ediyor.

Türkiye toplumu artık bu savaş bitsin, acılar son bulsun, analar ağlamasın diye bize de destek verdi. AKP sorunu çözücek diye AKP'ye de destek verdi. Ama barışçıl yollarla çözecek diye destek verdi. Ama seçim sonrası ortaya çıktı ki hükümetin hiçbir hazırlığı yok. Bırakın hazırlığı 1990'lı yılları hatırlatacak askeri operasyonlara döndüğü ortaya çıktı.

Bazı kesimler Silvan'daki olaydan sonra bunun oluştuğunu düşünse de, bu plan önceden hazırlanmıştır. AKP Silvan'ı bahane etmiştir. AKP'nin özel orduya yönelik hazırlığı geçen yıla aittir. Biz o dönem de sorduk 15 bin kişilik özel orduyu neden oluşturuyorsun?

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler