Şeker ölçüm cihazlarında büyük skandal!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uzakdoğu'dan ithal edilen şeker ölçüm cihazlarında (glukometre) yapılan denetimlerde 9 markanın "standartlara uygunsuz" bulunduğunu açıkladı.Şeker hastaları için hayati önem sahip glukometrelerden bazılarının referans degerleri

Şeker ölçüm cihazlarında büyük skandal!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Uzakdoğu'dan ithal edilen şeker ölçüm cihazlarında (glukometre) yapılan denetimlerde 9 markanın "standartlara uygunsuz" bulunduğunu açıkladı.

Şeker hastaları için hayati önem sahip glukometrelerden bazılarının referans degerleri hatalı gösterdiği ortaya çıktı. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, glukometrelerin kontrollerini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Akdağ'ın verdiği cevap ise daha önce Uzakdoğu malı stentlerde olduğu gibi glukometrelerde de sorun yaşandığını gösterdi.

Eczanelerde, tıbbi ürünler satan işyerlerinde rahatlıkla vatandaşa satılan cihazları, 2011 yılında incelemeye aldıklarını belirten Akdağ, testlerin ise Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapıldığını söyledi. 1 Mart 2011, 1 Mart 2012 tarihleri arasında eczanelerden 632 bin 741 glukometre cihazı satışı yapıldığını belirten Akdağ, daha tüm ürünleri denetleyemediklerini, denetimden geçirilen ürün çeşidinin 71 olduğunu ifade etti. 9 markayı "uygunsuz" diye niteleyen Akdağ, "Bunlar, Acura 1018, Acura 2018, Truebalance, Gmate, Labonackheck Gluppy, Evereasvoice, Prestige IQ, Gluco Sure Plus, Entrust adlı ürünlerdir" dedi.

RUHSAT İPTAL EDİLEMİYOR

Tıbbi cihazların serbest dolaşıma tabi olması nedeniyle ruhsat/izin düzenlenmediği için ruhsat iptali de yapılamadığını anımsatan Akdağ, "Uygunsuz bulunan ürünler, seri bazında geri çekilmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem