Şeker fabrikalarının satılmaması için imza toplanıyor

Şeker-İş Sendikası 5 günde 10 bin imza topladı.

Şeker fabrikalarının satılmaması için imza toplanıyor

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıkan Şeker-İş Sendikası Anıt Meydan'da kurdukları stantta 5 günde 10 bine yakın imza topladı. 


İmza kampanyasının devam ettiğini belirten Şeker-İş Sendikası Temsilcisi Bilal Şahin, imza kampanyasının amacının çiftçi şehri olan Kırşehir'de fabrikanın kesinlikle özelleşmemesi olduğunu belirtti. 

Şahin, "Kırşehir çiftçi şehri. Fabrika özelleştikten bir süre sonra kesinlikle kapanma yönüne gidecek bu da farklı mağduriyetler oluşturacak. Bizim için öncelik Kırşehir, bizler Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi taraftarı değiliz.

Şuana kadar Anıt Meydan da düzenlediğimiz imza kampanyasına ilgi yüksek şekilde devam etmekte 10 bine yakın imza toplandı ve bu sayı giderek artıyor. 2017-2018 sezonunda Şeker Fabrikasında 90 bin ton şeker elde edildi. Elde edilen şeker kamyonlarla taşınmakta özelleşmesi ile sadece şeker işçisi değil herkes zarar görecek. Kırşehir'de milletvekilleri ise gelip Şeker işçisine herhangi bir görüş bildirmiyor. Bu noktada bizleri çok fazla rahatsız ediyor"dedi. 
Geçtiğimiz Çarşamba günü başlatılan 'Şeker Fabrikası Özelleşmesin' imza kampanyası Çarşamba günü de tamamlanacak. Toplanan imzalar ise Şeker-İş Genel Merkezine gönderilecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem