Şehitten eşine vasiyet!

Kahramanmaraş'ta şehit olan uzman çavuş bir süre önce eşine vasiyette bulunup, "Başıma bir şey gelirse beni istediğin yere göm" dediği belirtildi. Mersinli şehit Abdulmecit Yıldırım'ın cenazesi Bursa'da defnedilirken, onu büyüten babaannesinin feryadı da

Şehitten eşine vasiyet!

Kahramanmaraş'ta şehit olan uzman çavuş bir süre önce eşine vasiyette bulunup, "Başıma bir şey gelirse beni istediğin yere göm" dediği belirtildi. Mersinli şehit Abdulmecit Yıldırım'ın cenazesi Bursa'da defnedilirken, onu büyüten babaannesinin feryadı da yürekleri dağladı.

Şehit Yıldırım'ın cenazesi Malatya'da yapılan otopsinin ardından Bursa'ya gönderildi. Evli ve 3 yaşında bir çocuk sahibi olan şehidin cenazesi, Yenişehir Havaalanı'na, oradan da Bursa'daki kayınpederi Ahmet Erken'in evine getirilecek.

Erken'in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Türün Sokak'taki evinde, şehidin yakınları cenazeyi bekliyor.

Mersinli olduğu ve 11 yıldır askerlik yaptığı öğrenilen şehit Yıldırım'ın bir süre önce eşine, "Başıma bir şey gelirse, sen nerede istersen beni oraya defnedin" dediği, bunun üzerine de cenazesinin Bursa'ya getirildiği belirtildi.

Şehit uzman çavuşun cenazesi, tarihi Ulucami'de ikindi vaktinde kılınacak namazın ardından Hamitler'deki şehitlikte toprağa verilecek.

Afşin İlçe Jandarma Komutanlığında görevli trafik timinin, Ekinözü ilçesine bağlı Gaziler köyünde meydana gelen ölümlü trafik kazasına gidişi sırasında araca ateş açılmış, olayda bir asker şehit olmuş iki asker de yaralanmıştı.

ŞEHİT OLDUĞU GÜN OĞLUNU GEZDİRECEKTİ

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesi'nde jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdülmecit Yıldırım'ın Bursa'da oturan kayınpederi Ahmet Erken, damadının bir çok hayali olduğunu belirterek, "Biz yandık Allah, başkasını yakmasın. Cuma günü konuştuk. Cumartesi günü izinli olduğunu söyledi. 'Torunum 3,5 yaşındaki Baturalp'i gezdirmeye götüreceğini söyledi. Kaza ihbarı alınınca göreve gitmiş olabilir" dedi.

Ekinözü İlçesi'ndeki terörist saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Abdülmecit Yıldırım'ın cenazesi bugün ikindi vakti Bursa Ulu Camii'ndeki tören ardından Hamitler Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek. Şehit Uzman Çavuş Yıldırım'ın kayınpederi Ahmet Erken'in oturduğu merkez Yıldırım İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Türün Sokak'ta büyük üzüntü yaşanıyor. İki bina arasına büyük bir Türk Bayrağı'nın asıldığı evinin önünde taziyeleri kabul eden Ahmet Erken, cenazenin şehit uzman çavuşun vasiyeti üzerine Bursa'da toprağa verileceğini söyledi. Ahmet Erken, "Damadım kızım Zümrüt'e vasiyet etmiş. 'Başıma bir şey gelirse senin istediğin yere gömün' demiş. Kızımda Bursa'da yaşacağı için burada toprağa vereceğiz" dedi.

Erken, 3.5 yaşında bir torunu olduğunu anlatırken şöyle konuştu: "Bir çok hayali vardı. Mükemmel hayalleri vardı. Cuma akşamı konuştuk. Cumartesi görevi olmadığını ve torunum 3,5 yaşındaki Baturalp'i gezdirmeye götüreceğini söyledi. Kaza olunca izinden mi çağırdılar yoksa görevde miydi bilemiyorum. Biz yandık. Allah başkalarını yakmasın."

ŞEHİDİN BABAANNESİ: O BENİM CİĞERİMDİ

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde jandarma trafik timine düzenlenen saldırıda şehit düşen 31 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Abdülmecit Yıldırım'ın Mersin'de yaşayan babaannesi 80 yaşındaki Meryem Yıldırım, torununu kaybetmenin acısıyla yıkıldı. Torununu kendisinin büyüttüğünü söyleyen Yıldırım "Abdülmecit, benim ciğerimdi" diye gözyaşı döktü.

Şehit torunu için babası Mahmut Yıldırım'ın cenazesine katılmak üzere Bursa'ya gitmesi üzerine evde yalnız kalan Meryem Yıldırım'ın acısını komşuları paylaştı. Evin kapısına astığı Türk bayrağı önünde taziyeleri kabul eden Meryem Yıldırım, torununa aynı zamanda annelik yaptığını gözyaşlarıyla anlattı.

Anne ve babası ayrıldığı için torununu küçük yaşlardan itibaren kendisinin büyüttüğünü söyleyen Meryem Yıldırım "Analı, babalı öksüz yavrumdu o benim. Onu ben büyüttüm, bu yaşa getirdim. 15 gün kadar önce eşi ve çocuğuyla birlikte yanıma geldi. 'Seni çok özledim' deyip boynuma sarıldı. Ailesiyle birlikte yazlık kiralayıp tatil yaptılar. Bana 'Anne sen de gel bizimle yazlığa, birlikte tatil yapalım' dedi. Ama ben rahatsız olduğum için gidemedim. İzni bitince tekrar Kahramanmaraş'a döndü. Lanet olsun bu teröre, yıllardır canları yakıyor. Bizim de canımızı yaktı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Lanet olsun onlara" diye üzüntüsünü dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem