Şehitler memleketine uğurlandı

Diyarbakır'da şehit olan özel harekat polisleri, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Törende, tören mangasının omuzlarından cenazeleri alan özel harekat polisleri, meslektaşlarını gözyaşları içinde salavatlar getirerek ambulansl

Şehitler memleketine uğurlandı

Diyarbakır'da şehit olan özel harekat polisleri, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Törende, tören mangasının omuzlarından cenazeleri alan özel harekat polisleri, meslektaşlarını gözyaşları içinde salavatlar getirerek ambulanslara taşıdı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde düzenlenen hendek operasyonunda, PKK'lı teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene, İl Valisi Hüseyin Aksoy, askeri erkan, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve vatandaşlar katıldı. Şehitlerin ailelerinin yetişemedikleri gerekçesiyle törene katılamadığı öğrenildi.

"MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK"

Şehitlerin cenazelerinin terör mangası tarafından alana getirilmesi ile başlayan törende, şehitlerin biyografileri okundu. İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan, masum insanlara karşı korku ve şiddet duygularını sürekli kışkırtan ve uygulayan hainlere karşı tek yürek olarak kararlılıkla mücadele ettiklerini belirterek, bu mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'yi bölmeye ve parçalamaya çalışan, milletin huzuruna göz diken hainlerin hangi maskeyi takarlarsa taksınlar, hainliklerini gizleyemediklerini vurgulayan Taşdan, "Şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. İnsanlık dışı ve alçakça saldırı düzenleyenler hiçbir zaman hedeflerine ulaşmamıştır, ulaşmayacaktır. İlimizin huzur ve güven ortamının tesisi vatandaşlarımızın bize vereceği destekle sağlanacaktır. Diyarbakır halkının bundan önce olduğu gibi bu konuda duyarlı olacaklarına ve bize destek vereceklerine inancımız tamdır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, sevdiklerine ve meslektaşlarına sabırlar dilerken, aynı saldırıda yaralanan meslektaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

CENAZEYİ ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ OMUZLADI

İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından şehitler için dua okundu. Sonra şehitlerin cenazesi tören mangası tarafından omuzlanarak ambulanslara götürülmek istendi. Ancak bu sırada, alanda bulunan ve töreni izleyen özel harekat polisleri, koşar adımlarla gelerek şehit meslektaşlarının cenazelerini omuzladı. Gözyaşları eşliğinde, salavatlar getiren özel harekat polisleri, şehitleri ambulanslara kadar taşıdı.

Şehit Mustafa Turanlı'nın cenazesi Adana, Muzaffer Can Ersoy'un cenazesi Kayseri'ye uğurlandı.

Şehitler memleketine uğurlandı

Şehitler memleketine uğurlandı

Şehitler memleketine uğurlandı

Şehitler memleketine uğurlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler