Şehit Yarbay İhsan Ejdar’a son veda

Dağlıca'daki çatışmada şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İhsan Ejdar için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Şehidin 13 yaşındaki kızı Altunay, üzerinde "Türkiye" yazılı ay-yıldızlı t-shirtle babasını son yolculuğuna uğurladı. Uğurlama töreni sırasında

Şehit Yarbay İhsan Ejdar’a son veda

Dağlıca'daki çatışmada şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İhsan Ejdar için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Şehidin 13 yaşındaki kızı Altunay, üzerinde "Türkiye" yazılı ay-yıldızlı t-shirtle babasını son yolculuğuna uğurladı. Uğurlama töreni sırasında şehidin annesi Fehmiye Ejdar'ın "Yavrum, kuzum" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Tabur Komutanı Tank Yarbay İhsan Ejdar (43), Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, şehidin 13 yaşındaki kızı Altunay, eşi Nalan, annesi Fehmiye, kardeşleri Abdullah ve Emre Ejdar ile yakınları başta olmak üzere, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, bazı ülkelerin Ankara'da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay ve astsubaylar, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile diğer protokol üyeleri, Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehit ailesine ayrılan kısma giderek, acılı aileye taziye dileklerini sundular. Cenazeye katılanlar, taziyelerin ardından cenaze namazı için şehidin naaşının bulunduğu bölüme geçerek protokoldeki yerini aldı.

BABASINI ÜZERİNDE "TÜRKİYE" YAZILI AY-YILDIZLI T-SHİRT İLE UĞURLADI

Bordo Bereli Şehit Yarbay Ejdar için Kocatepe Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin 13 yaşındaki kızı Altunay, üzerinde "Türkiye" yazılı ay-yıldızlı t-shirtle babasını son yolculuğuna uğurladı.

Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Saygı geçişi sırasında komutanlar şehide selam dururken şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Uğurlama töreni sırasında şehidin annesi Fehmiye Ejdar'ın "Yavrum, kuzum" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

Şehit Yarbay'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Yarbay İhsan Ejdar’a son veda

Şehit Yarbay İhsan Ejdar’a son veda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler