Şehit toprağa verilirken evine hırsız girdi

 Şırnak'ın Uludere ilçesinde yol kenarına yerleştirilen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 12 gün sonra şehit olan Er Duyal Ceylan'ın son yolculuğuna uğurlanması sırasında şehidin evine hırsız girdi. Şırnak'ın Uludere bölg

Şehit toprağa verilirken evine hırsız girdi

 

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yol kenarına yerleştirilen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 12 gün sonra şehit olan Er Duyal Ceylan'ın son yolculuğuna uğurlanması sırasında şehidin evine hırsız girdi.
 
Şırnak'ın Uludere bölgesinde istihkam eri olarak görev yapan ve 19 Kasım 2012 tarihinde yol araması sırasında terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan Duyal Ceylan (21), aynı gün ambulans uçakla Ankara GATA'ya sevk edilmişti. Sakarya doğumlu olan ve ailesiyle birlikte Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde yaşayan Ceylan, GATA'da 30 Kasım 2012 tarihinde şehit oldu.
 
Aynı günün akşamında Mersin'e getirilen şehit için 1 Aralık Cumartesi günü Muğdat Camii'nde askeri tören düzenlendi. Ailesi, yakınları, Mersin protokolü ve çok sayıda vatandaş şehidini uğurlarken, akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Şehit Ceylan için tören düzenlediği saatlerde, Ceylan'ın annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşadığı Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi Erciyes Sitesi'ndeki evine hırsız girdi.
 
Şehit evi olduğu için kapısı açık olan meskene giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, evde buldukları tablet bilgisayar, cep telefonu ve çoklu internet sağlayıcı gibi bazı elektronik eşyaları çaldı.
 
Evlatlarını kaybeden aile ve yakınları, hem acıları hem de taziyeler nedeniyle hırsızlık olayını ancak 4 Aralık'ta fark etti. Henüz evde detaylı inceleme yapamayan aile, ziynet eşyalarının da çalınmış olabileceğinden şüpheleniyor.
 
Aile yakınları, Tece Polis Merkezi Amirliği'ne giderek hırsızlıkla ilgili şikayette bulundu. Polis, şehit evine giren kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı.
 
"BU ACIMIZIN İÇERİSİNDE, CENAZE EVİNDE BU YAPILIR MI?"
 
Bugün şehit evladı için mevlidi şerif okutan anne Zeliha Ceylan, kızı Buse, kız kardeşi Öykü Acır ve annesi Hatice Sezen ile birlikte İHA muhabirine konuştu. Büyük bir acı yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan anne Ceylan, "Allah kimsenin yüreğini yakmasın bir daha. Bu insanlar neden böyle yapıyorlar, ben anlamıyorum. Neyi paylaşamıyorlar? Gencecik yavrularımızı bizim elimizden alıyorlar, benim oğlu da gitti. Şurada terhisine 65 günü kalmıştı" dedi.
 
Hırsızlık olayına da tepki gösteren Zeliha Ceylan, "Bizim bu acımızın içerisinde, cenaze evinde bu yapılır mı? Hırsızlık yapıyorlar ya. Bu nasıl bir zihniyettir? Biz cenazeye gittiğimizde yapmışlar. Biz bilmiyoruz, girmişler eve, almışlar eşyaları. Ipad, şarj cihazı, cep telefonu almışlar. Buranın şehit evi olduğunu bilerek girmişler. Zaten kapımız açıktı. Kapımızın açık olmasını fırsat bilmişler. Biz gidene üzülmüyoruz. Böyle bir şey yapan kim? Olsa yüzüne tükürsek. Böyle bir acının içinde bunu yapan kim? Ayıp denen bir şey var.Gidenler bizim için hiç önemli değil. Ben yavrumu kaybetmişim, onların ne önemi var ki?" diye konuştu.
 
Tüm Türkiye'ye çağrıda bulunan Ceylan, "Yavrularımız gitmesin artık, kimsenin yüreği yanmasın artık. Çok kötü bir şey bu. Ben büyüklere sesleniyorum; durdursunlar bunu. Bu PKK mıdır nedir, ne pisliktir kökünden yok etsinler. Çok kolay bunu yapmak, isteseler bunu yaparlar ama kimse el atmıyor. Atsınlar artık, yeter. Benim çocuğum gitti" ifadelerini kullandı.
 
Şehit Duyal Ceylan'ın teyzesi Öykü Acır ise, yollardaki mayın aramalarında robotların kullanılmasını istedi. Devletin askerine duyarlı olmasını isteyen Acır, "Çocuklarımız oralarda görev yaparken mutlaka önden robotların gitmesini istiyorum. Hiçbir çocuğumuzun orada yürümesini istemiyorum asla. Amerika'dan her şeyi alıyorlar, robotu da alsınlar. Artık teknolojimiz yüksek, biz yapabiliriz, eminim bundan. Onlara ödenek ayırarak robotlar yapıp mayın aramayı öyle yapmalarını istiyorum" dedi.
 
Öte yandan, sitenin bahçesindeki mevlit törenine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve il protokolü de katılarak, şehit ailesini yalnız bırakmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler