Şehit sayısı 5'e yükseldi!

Sur'da devam eden operasyonlarda PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan askerlerin sayısı beşe yükseldi.   Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'ta başlayan operasyonlar devam ederken, bugün sabah saatlerinde PKK'lı teröristlerl

Şehit sayısı 5'e yükseldi!
Sur'da devam eden operasyonlarda PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan askerlerin sayısı beşe yükseldi.
 
Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 2 Aralık'ta başlayan operasyonlar devam ederken, bugün sabah saatlerinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanan 3 asker, hastaneye kaldırıldı. Yaralı askerler tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, "01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız ve 2 kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 09.07’de şehit olmuşlardır" denildi.
 
3 ASKER İLE 1 POLİS DAHA YARALANDI
 
Diyarbakır'ın Sur İlçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli çatışma bazı noktalarda devam ediyor. Sabah 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı çatışmadan sonra, 3 asker ve 1 polis memurun daha yaralandığı belirtildi. 4 yaralı hastanede tedavi altına alındı.
 
ŞEHİTLERDEN 1'İ TEĞMEN
 
Bu sabah şehit olan 2 askerlerden 1'inin teğmen olduğu öğrenilirken; sabah saatlerinde başlayan operasyonlarda yaralı güvenlik görevlisi sayısının da 4'ü asker, 3'ü polis olmak üzere 7'ye yükseldiği belirtildi.
 
Sur'daki yoğun çatışma nedeniyle Gazi caddesine sivillerin giriş çıkışlarına izin verilmedi.
 
ŞEHİT SAYISI 3’E YÜKSELDİ
 
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bu sabah çıkan ve 2 askerin şehit olduğu, 4 asker ile 3 polisin yaralandığı çatışmalarda şehit sayısı 3'e yükseldi.
 
Sabah erken saatlerde Cemal Yılmaz ve Hasırlı mahallelerinde yoğun şekilde çatışmalar oldu. Çatışmalar sırasında biri teğmen olan 2 askerin teröristler tarafından keskin nişancı Kanas silahlarıyla açılan ateşte şehit oldukları belirtildi. Çatışmalarda 4 asker ve 3 polis de çeşitli yerlerinden yaralandı. Diyarbakır Asker hastanesi'ne kaldırılan yaralı 4 askerden durumu ağır olan 1 asker ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Sur içindeki çatışmalar nedeniyle kurşunların sekme ihtimaline karşı sokağa çıkma yasağının daha önce kaldırıldığı Gazi Caddesine vatandaşların girişine ise polis izin vermedi. Sur'un bir çok noktasında halen çatışmalar ve patlama sesleri geliyor.
 
2 ŞEHİT DAHA
 
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ndeki PKK'lılara yönelik operasyon sürdürülürken, yaralı silah arkadaşlarını almak isteyen güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler Kanas keskin nişanlı tüfeğiyle ateş açarak 2 askeri daha şehit etti. Böylece bugün Sur'da şehit düşen asker sayısı 5'e yükseldi.
 
Genelkurmay Başkanlığı 2 askerin daha şehit olması ile ilgili saat 14.20'de şu açıklamayı yaptı:
 
"1 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 13.25’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler