Şehit Savcı Kiraz'ın ailesi savcılığa başvurdu

Geçen hafta adliyedeki terör saldırısındaşehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve hakim eşi Yasemin Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, odada çekilen görüntülerin internet ortamında yayınlanmaması içinGoogle ve Youtu

Şehit Savcı Kiraz'ın ailesi savcılığa başvurdu

Geçen hafta adliyedeki terör saldırısındaşehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve hakim eşi Yasemin Kiraz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, odada çekilen görüntülerin internet ortamında yayınlanmaması içinGoogle ve Youtube'a erişimin engellenmesini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ayrı ayrı birer dilekçe sunan Hakkı Kiraz ve Yasemin Kiraz, olay sırasında çekilen Mehmet Selim Kiraz'a ait görüntülerin internet ortamında yayınının durdurulmasını talep etti. Hakkı ve Yasemin Kiraz, teröristlerce odada çekilen görüntülerin yer aldığı Google ve Youtube ile diğer sitelerdeki linklere, bunun mümkün olmaması durumunda ise bu sitelere erişimin engellenmesini istedi.

"ŞEHİT MEHMET SELİM KİRAZ'IN EŞİYİM..."

Hakkı Kiraz, dilekçesine, "Hain bir saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın babasıyım" cümlesi ile başlarken, eşi Yasemin Kiraz da "Hain bir saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın eşiyim" ifadesini kullandı.  

"GÖRÜNTÜLER BAZI İNTERNET SİTELERİNDE ISRARLA YAYINLANMAYA DEVAM EDİYOR"

Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki makam odasında rehin alındığı hatırlatılan dilekçelerde, şöyle denildi:

"Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan terör örgütü üyeleri, makam odasında çektikleri resimleri kendilerine yakın olan medya kuruluşları ile paylaşmak suretiyle örgütün propagandasını yapmış, daha sonra bu görüntüler bazı sitelerde ısrarla yayınlanmaya devam etmiştir. Bu görüntüler, başta biz ailesi olmak üzere tüm halkımızı, hatta yabancı basın organlarının duyurması sonucu birçok ülke vatandaşlarını derinden yaralamıştır" denildi. 

Dilekçelerde, "Gerek ailesi olarak bizlerin kişilik haklarını ihlal eden ve şehidimizin çocukları üzerinde olumsuz travmatik sonuçlar doğuracak olan, gerekse örgütün açıkça propagandasını yapması nedeniyle suç teşkil eden bu görüntülere vehaberlere erişimin engellenmesi yönünde soruşturma savcılığının talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliği tarafından karar verildiğini basın yayın organlarından öğrenmemize rağmen, bu resimlere ve haberlere Youtube ve Google sitelerinden çok rahat bir şekilde ulaşılmaya devam edildiğini üzülerek görmekteyiz. Bu siteler, bizlerin ve Türk halkının manevi şahsiyetlerini ve mahkeme kararlarını hiçe sayarak vurdumduymaz tavırlarını sürdürmektedirler."

"ERİŞİM ENGELLENSİN"
 
Dilekçede, "Başta ailesi olmak üzere, bizler, kişilik haklarını açıkça ihlal eden ve tüm Türk halkının manevi duygularını inciterek nefretini celb eden ve terör örgütünün propagandasını içerir görüntülerin yer aldığı linklere, bu mümkün olmadığı takdirde görüntülerin yer aldığı siteye erişimin tamamen yasaklanmasını saygı ile arz ederiz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem