Şehit pilot son yolculuğunda

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterin cuma günü Beykoz açıklarında denize düşmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Pilot Komiser Murat Güçlü, memleketi Konya’da son yolculuğuna uğurlandı. Düğün hazırlıkları yapan ve 29 Mayıs’da nikahlarının kıyılma

Şehit pilot son yolculuğunda

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopterin cuma günü Beykoz açıklarında denize düşmesi sonucu şehit olan 30 yaşındaki Pilot Komiser Murat Güçlü, memleketi Konya’da son yolculuğuna uğurlandı. Düğün hazırlıkları yapan ve 29 Mayıs’da nikahlarının kıyılması içing ün alan şehit Murat Güçlü’nün öğretmen nişanlısı 25 yaşındaki Rümeysa Tekelioğlu, gözyaşları içinde etrafındakilere, ”Ne olur, benide en yakın sürede yanına alması için dua edin” diye feryat etti.

Şehit Pilot Komiser Murat Güçlü’nün cenazesi dün Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçakla Konya’ya getirildi. Numune Hastanesi Morgu’na konan cenaze bugün, baba evine götürüldü. Şehidin babası polis memuru 49 yaşındaki Hüseyin Güçlü ve annesi aynı yaştaki Yurdagül Güçlü ile kardeşleri 26 yaşındaki Sultan, 23 yaşındaki Melek ve 11 yaşındaki Ali Güçlü tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

”BENİ YALNIZ BIRAKTIN”

Düğün hazırlıkları yapan ve 29 Mayıs’da nikah masasına oturmayı planlarken şehit düşen Murat Güçlü’nün nişanlısı Rümeysa Tekelioğlu da, nişanlısının pilot kepini başına takarak, tabuta sarıldı. Tabutun başında gözyaşı döküp dua eden Rümeysa Tekelioğlu, ”Aşkım beni bırakıp nereye gidiyorsun? Beni almadan bir yere gitmezdin. Beni de en kısa zamanda yanına al. Biz seninle bir hafta sonra evlenecektik. Karın olacaktım. Beni yalnız bıraktın. Sen Şemsim’din, beni bıraktın gittin. Ben sana doyamadım. Doysun kara topraklar”dedi.

Tabutun başında ayrıldıktan sonra da etrafındakilere yönelen Rümeysa Tekelioğlu’nun ”Ne olur, beni de en yakın sürede yanına alması için dua edin.”diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

ŞEHİT BABASI: OĞLUMLA SON KEZ KONUŞMAK NASİP OLMADI

Şehit Güçlü’nün polis memuru babası Hüseyin Güçlü, oğluyla her görev öncesi telefonla görüştüğünü belirterek, ”Beni her uçuşa çıkmadan 5 dakika önce arardı. Cuma günü aramış. Ama telefon evde olduğu için bana ulaşamamış. Gelince aradım, fakat telefonu kapalıydı. Hala da kapalı. Oğlumla son kez konuşmak nasip olmadı. Oğlumun özellikle Konya’ya defnedilmesini istedim. Burası bizim evimiz. Burası Mevlana şehri. Mevlana’nın toprağının nasip olmasını istedim oğluma. Vatan millet sağolsun.”dedi.

Oğlunun temmuz ayında başkomiser olacağını kaydeden Hüseyin Güçlü, ”Oğluma başkomiserlik nasip olmadı ama o en yüksek olan şehitlik mertebesine ulaştı” dedi.

Şehit Pilot Komiser Murat Güçlü’nün cenazesi daha sonra cenaze töreninin yapılacağı Mürşit Pınar Camisi’ne getirildi.

MESLEKTAŞLARI GÖZYAŞLARI İÇİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Orhan Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Tahir Akyürek, Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Emniyet Genel Müdürlüğü Hava Dairesi Başkanlığı ile Konya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çok sayıda polis memuru olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, aileye başsağlığı diledi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Murat Güçlü’nün cenazesi gözyaşları içinde Polis Şehitliği’ne defnedildi. Güçlü’yü son yolculuğuna uğurlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Hava Dairesi Başkanlığı’daki mesai arkadaşları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Rümeysa Tekelioğlu, nişanlısının toprak attığı mezarına kapanıp ağladı. Tekelioğlu ve şehidin kız kardeşleri mezarı başından yakınları tarafından güçlükle götürüldü.

POLİS ŞEHİTLİĞİ’NE MURAT GÜÇLÜ’NÜN ADI VERİLDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehit babası Hüseyin Güçlü’ye tabutun üzerindeki bayrağı hediye edip, taziyede bulundu. Bu sırada şehit annesi Yurdagül Güçlü, Bakan Davutoğlu’na ”Oğlumun adını yaşatın. Adına okul yaptırın” dedi. Bunun üzerine Davutoğlu’da Şehit Murat Güçlü’nün adının, defnedildiği Polis Şehitliği’ne verileceğini açıkladı. Musalla Mezarlığı içinde bulunan Polis Şehitliği’ne ilk defnedilen şehit polis Murat Güçlü oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem