Şehit olacağını bilecek gibi...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi'nden olan ve Temmuz 2010'da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey'in ardından, sosyal paylaşım site

Şehit olacağını bilecek gibi...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi'nden olan ve Temmuz 2010'da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey'in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaşmıştı. Şehit asker klipte, "Bizler de canımızı vereceğiz" diye not düşmüştü.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli Beldesi bir yılda ikinci şehidini toprağa verecek.

DUYGULARINI SİTEDE PAYLAŞMIŞTI

Dünkü terörist saldırıda şehit edilen 13 askerden biri olan Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi'nden olan ve Temmuz 2010'da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey'in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaşmıştı.

Güney, Güzey'in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve 'Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar' müziği eşliğinde paylaştığı klibe bir de not düşmüştü.

Güney, 'Abi' dediği Güzey'e hitaben yaptığı paylaşımda, "Ruhun şad olsun Tuna abi. Allah toprağını bol etsin. İnşallah rahat uyursun kabrinde. Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim. Tüm yakınlarının başı sağolsun. Allah sabır versin" diyerek duygularını anlatmıştı.

Bu paylaşımın üzerinden 8 ay geçti ve Uzman Çavuş Mustafa Güney, yazısında da belirttiği gibi vatanı için canını verdi.  Belde halkı, şehidin köyde sevilen biri olduğunu ve 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyledi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Gökhan Yıldırım'ın (25), Adana'daki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesinde oturan Gökhan Yıldırım'ın babası Yaşar Yıldırım'a, oğlunun şehit olduğu haberinin sabah saatlerinde Garnizon Komutanlığı yetkilileri tarafından verildiği öğrenildi.

Şehit uzman çavuşun evine Türk bayrağı asılırken, Yüreğir Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Taziyeleri kabul eden gözü yaşlı baba Yıldırım, oğlunun 5 yıldır görev yaptığını, 1 Ağustos tarihinde de ilişik keserek, Edirne'de göreve başlayacağını anlattı.

25 TEMMUZ'DA İZİNE GELME PLANI

Oğlunun 25 Temmuz tarihinde izine geleceğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''En son geçen hafta telefonla görüştük. (25 Temmuzda izine gelir, 15-20 gün memlekette kaldıktan sonra Edirne'ye giderim) demişti. Onu bekliyorduk. Ancak, dün çatışma haberlerini televizyondan takip ettik. Sabaha kadar aradık, ancak bir türlü telefonları cevap vermedi. Endişelerimiz arttı. Bugün sabah namazının ardından da askerler gelerek acı haberi verdi. Vatan sağ olsun. Yapacağımız bir şey yok. Hepimiz o yolun yolcusuyuz.''

Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Yıldız Yıldırım ise gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun arkasından ağıtlar yakan Yıldırım, ''Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum. Yiğidim niye acele ettin, daha düğününü yapacaktık, damatlıkla görecektim seni... (Annem 10 gün sonra yanındayım) demiştin böyle mi yanıma gelecektin'' diye konuştu.

Bekar olduğu bildirilen Yıldırım'ın 2'si kız 3 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

UZMAN ÇAVUŞ AKSU'NUN 6 AYLIK DAMLA'SI YETİM KALDI

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun (26) evine ateş düştü. 

6 AYLIK ÇOCUĞU VARDI

Oğlunun şehit olduğunu öğrenmesi üzerine fenalaşan anne ambulasla hastaneye kaldırıldı. Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu bilgisi kısa sürede baba ocağına ulaştı. 1 buçuk yıllık evli olan Aksu'nun 6 aylık çocuğunun olduğu öğrenildi.

TELEFONLA YIKILDILAR

Şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi’nde oturan abisi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki Şükran Aksu ve yakınları da oğlunun evine geldi. Fahrettin Aksu’nun şehit olup olmadığı konusunda uzun süre bilgi alamayan yakınları, Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine yıkıldı.

1.5 YIL ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağırılan bir ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit yakınlarını ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, aileye başsağlığı diledi. Fahrettin Aksu’nun vatani görevinin ardından askeriyeye Uzman Jandarma olarak girdiği, 3 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı, 1 buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve 6 aylık Damla adında bir kız çocuğuna sahip olduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında bir grup teröristle girilen çatışmada şehit düşen Er Ufuk Başarı'nın Konya'nın Doğanhisar ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Şehit Er Ufuk Başarı'nın (27) şehit haberi, Doğanhisar ilçesine bağlı Başköy beldesindeki ailesine askeri görevliler tarafından verildi.

Türk bayrağı asılan eve akın eden belde halkı, aileye baş sağlığı dileyerek, acısını paylaşıyor. Şehidin babası İsa Başarı (62), oğluyla şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüğünü söyledi.

BABANIN SÖZLERİ

Baba Başarı, 8 aylık asker olan oğlunun Açıköğretim Fakültesinde okuduğunu ancak okulunu dondurup askere gittiğini belirterek, ''Oğlumla bir gün önce konuştuğumda, bana saldırı sonucu 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını söylemişti. Daha sonra oğlumun şehit haberini aldık. Tüm askerler benim evlatlarım. Neden böyle oluyor?'' diye konuştu.

Şehidin amcası Mevlüt Başarı ise ağabeyinin 2'si kız 3 çocuğu olduğunu, evin tek oğlununu da şehit verdiklerini söyledi.

Televizyonlarda Diyarbakır'da 13 şehit haberini görünce ailece bir araya geldiklerini anlatan amca Başarı, yeğenine ulaşmaya çalıştıklarını ancak kendilerine acı haberin evlerine gelen komutanla iletildiğini kaydetti.

SÜREKLİ 'NÖBETE GİTTİ' GİBİ İFADELERLE GEÇİŞTİRDİLER

Telefonla ulaşmaya çalıştıklarında askerlerin kendilerine acı haberi veremediğini dile getiren Başarı, ''Askerler, oğlumuzla telefonla görüşmek istediğimizde sürekli 'nöbete gitti', 'yemeğe çıktı' gibi ifadeler kullanarak acı haberi bizden gizlemeye çalışıyorlardı. Ancak eve komutan geldiğinde her şeyi anladık. Vatan sağolsun'' dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Aykut Delimehmetoğlu'nun (20), Bursa'nın İnegöl ilçesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. 

ŞEHİT ER DELİMEHMETOĞLU'NUN İKİ ÇOCUĞU VARDI

İnegöl Jandarma Komutanlığından askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte, gece geç saatlerde şehit er Aykut Delimehmetoğlu'nun Süleymaniye Mahahallesi Funda Sokak Özkent Sitesi'nde oturan ailesine, acı haberi verdi. Mobilyacı olduğu öğrenilen baba Beytullah ve anne Gülnur, bu sırada sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve babaya sağlık görevlileri müdahale etti.

5 aylık asker olduğu ve İzmir Foça'daki acemi birliğinden sonra, yaklaşık 2 ay önce Diyarbakır'a gönderildiği öğrenilen şehit erin, yakınları aileye taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehit Aykut Delimehmetoğlu'nun, biri ilköğretim diğeri de lisede olan iki kız kardeşinin bulunduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki evinde yas var.

Çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın (21), Fevzi Paşa Mahallesi Barak Sokak'ta oturan dedesi Mehmet Kaz'a acı haber, Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu tarafından, sağlık görevlileri nezaretinde verildi. Haberi alan şehidin yakınları sinir krizi geçirdi.

TIR ŞOFÖRÜ BABASI YOLA ÇIKTI

Şehidin ailesinin İstanbul'da oturduğu, haberi alan annesi İslim Kaz'ın Nizip ilçesine geldiği, Hollanda'da bulunan tır şoförlüğü yapan babası Doğan Kaz'ın da oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra Türkiye'ye gelmek için uçakla yola çıktığı öğrenildi.

Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın terhisine 35 gün kala şehit olduğu, 3 kız kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Bu arada, Nizip İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz ile rütbeli askerler, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Rütbeli askerleri görünce baygınlık geçiren şehidin dayısı Ahmet Bağcı'ya ambulansta müdahale edildi.

Evde taziyeleri kabul eden şehidin yakınları, acılarının büyük olduğunu belirterek, ''Vatana canımız feda, vatan sağolsun'' dedi.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın Gaziantep'teki baba evinde yas var.

Barış Çiçekdağı'nın 75. Yıl Mahallesi 8 Nolu Sokak'ta oturan ailesine acı haberi, sabah askeri yetkililer verdi. Acılı aileden herhangi bir kişinin rahatsızlanması ihtimaline karşılık evin önünde 112 acil servis ekipleri hazır bekletildi. Sokağın girişine dev bir Türk Bayrağı asılırken, sokaktaki diğer evler de Türk Bayrakları ile donatıldı.

FENALAŞTILAR

Acılı ailenin evinin önüne Şahinbey Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Çiçekdağı'nın yakınları ağıtlar yaktı, çadırda fenalaşanlar oldu.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın da şehidin evine gelerek babası Halil Çiçekdağı'na baş sağlığı dileklerini iletti. Şehidin babasına sabır dileyen ve teselli etmeye çalışan Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün 13 askerin şehit olduğu haberini aldıklarını hatırlatarak, ''13 tane canımız, ciğerimiz, Mehmetçiğimiz şehit oldu. Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kalanlara baş sağlığı diliyorum'' dedi.

Yaşananların son olmasını istediklerini ifade eden baba Halil Çiçekdağı, ''Vatan sağ olsun, başka bir şey diyemiyoruz'' dedi.

Halil Çiçekdağı, şehit olan Barış Çiçekdağı'nın en büyük oğlu olduğunu, onun dışında bir kızı ve bir oğlu daha olduğunu söyledi.

İKİ GÜN ÖNCE BABA TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Barış'ın askerlikte 4 ayını bitirdiğini, kendisiyle iki gün önce telefonla görüştüklerini belirten Halil Çiçekdağı, ''Operasyona çıkacaklarını söylemişti. Kader ne diyeyim... Ne diyeyim yiğidime, ne diyeyim yavruma, ne diyeyim'' diye gözyaşı döktü.

Bu arada, dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 13 asker arasında Gaziantep'ten 2 şehit bulunuyor. Jandarma Komando Er Barış Çiçekdağı'nın yanı sıra Gaziantep'in Nizip ilçesinden Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz da şehit oldu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında dün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ethem Okkay'ın Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Payamlı köyündeki ailesi yasa boğuldu.
Dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Ethem Okkay'ın Şanlıurfa'daki anne ocağına ateş düştü. Gece acı haberi alan abla İsmim Kaya ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Acı haberi tarlalarda pamuk toplamak için gittiği İzmir'de alan anne Halime Okkay'ın ise Diyarbakır'a gittiği öğrenildi. Mahalle sakinleri şehidin evine akın ederken, gözyaşları sel oldu.
Babası Fevzi Kaya'nın 10 yıl önce vefat ettiği öğrenilen şehidin cenazesinin, Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından bugün öğle saatlerinde helikopterle Şanlıurfa'ya getirilmesi bekleniyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden birisinin Giresunlu Emrullah Eker olduğu öğrenildi.

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesi nüfusuna kayıtlı olan Eker'in şehit olduğu haberi, baba ocağını yasa boğdu. Eker'in, yüksekokul tahsilini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem