Şehit mezarlığında Atatük krizi

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik'e yapılan ziyarete Atatürk'ün adının anılmaması bir krize neden oldu.Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik'e yapılan ziyarete Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la birlikte il yöneticileri de katıldı. Tören sırasında atlan

Şehit mezarlığında Atatük krizi

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik'e yapılan ziyarete Atatürk'ün adının anılmaması bir krize neden oldu.

Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik'e yapılan ziyarete Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la birlikte il yöneticileri de katıldı. Tören sırasında atlanan bir ayrıntı krize neden oldu.

Bakan Zafer Çağlayan ve beraberindekiler şehit mezarlarına çiçek bırakıp, kabir ziyaretine gelen şehit aileleriyle sohbet etti.

Daha sonra İl Müftüsü Ali Melek, şehitler için dua okudu. Protokol de el açıp Fatiha okuyarak "Amin" dedi.

İsa Gök sinirlendi

Yapılan duanın ardından Bakan Çağlayan, makam otomobiline binip mezarlıktan ayrılırken, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, gazetecilere açıklama yapacağını söyleyip, yanına gelmelerini istedi.

Sinirli olduğu gözlenen İsa Gök, dua sırasında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anılmadığına dikkat çekip, buna tepki gösterdi.

İsa Gök, "Bayram 30 Ağustos, önümüzde Ramazan Bayramımız da var. Şehitlik ziyareti yapıyoruz. Bu şehitlik ziyaretinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kahramanı büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına dua okumuyoruz. Dua sırasında asla vatan savunmasından laf edilmiyor. Yalnızca Cenab-ı Allah yolunda ölen şehitlerden bahsediliyor. 30 Ağustos'tan önce şehitlik ziyareti varsa, bakanı, valisi, herkes buradaysa, 30 Ağustos kahramanlarına dua okunmak zorundadır. Bu ülkede Atatürk'e ve silah arkadaşlarına bir rahmetten bu kadar mı korkuluyor?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem