Şehit köy korucusu toprağa verildi

Erzurum'un Şenkaya ilçesi kırsalında PKK'lılarla yaşanan çatışmada şehit olan köy korucusu Yakup Aktürk, gözyaşları arasında toprağa verildi.Şehit korucu Yakup Aktürk'ün cenazesi Erzurum'da düzenlenen törenin ardından Şenkaya ilçesine bağlı Akşar Mahalles

Şehit köy korucusu toprağa verildi

Erzurum'un Şenkaya ilçesi kırsalında PKK'lılarla yaşanan çatışmada şehit olan köy korucusu Yakup Aktürk, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit korucu Yakup Aktürk'ün cenazesi Erzurum'da düzenlenen törenin ardından Şenkaya ilçesine bağlı Akşar Mahallesi'ne getirildi. Cenaze ilk olarak evine götürülmek istendi. Bu sırada mahallede bulunan HDP ilçe başkanının evine bazı vatandaşlar tarafından saldırı girişimi olunca cenazenin eve götürülmesinden vazgeçildi.

Evli ve 6 çocuk babası olan şehit korucu Aktürk'ün cenazesi Akşar Merkez Cami'inde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenazeyi görmek isteyen eşi ve çocukları mezarlıkta tabuta sarılarak hıçkırıklara boğuldu. Şehit Aktürk'ün eşi bu sırada baygınlık geçirdi.

Cenaze namazına Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Şenkaya ve Oltu İlçe kaymakamları, belediye başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda cemaat katıldı.

Şehit köy korucusu toprağa verildi

Şehit köy korucusu toprağa verildi

Şehit köy korucusu toprağa verildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler