Şehit kızı ağlayanları uyardı!

 PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Özel Harekât polisi Ertuğrul Polat, Temmuz ayında öğretmen Ümmü Gülsüm Polat’la evlenmiş ve düğünde oynadıkları harmandalı davetlilerden büyük alkış toplamıştı. Şehit Okan Koç ise 1 hafta önce “Rüyamda

Şehit kızı ağlayanları uyardı!

 

PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Özel Harekât polisi Ertuğrul Polat, Temmuz ayında öğretmen Ümmü Gülsüm Polat’la evlenmiş ve düğünde oynadıkları harmandalı davetlilerden büyük alkış toplamıştı.
 
Şehit Okan Koç ise 1 hafta önce “Rüyamda tabutumu gördüm, şehit olmuştum. Büyükbabamın mezarının yanına gömün” demiş.
 
HAKKÂRİ’nin Kırıkdağ köyünde önceki gece Özel Harekât polisleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan 25 yaşındaki polis memuru Ertuğrul Polat, 8 çocuklu bir ailenin 5’inci çocuğuydu. Babası emekli bekçiydi. Ertuğrul Polat 3 yıl önce girdiği sınavda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde memurluğu kazandı. Ancak 2 ağabeyi gibi polisliği tercih etti. Annesi, yıllar önce yaşamını yitirmişti. Temmuz’da Gaziantep’te öğretmen Ümmü Gülsüm’le evlendi. Gelin ve damat, düğünde çok neşeliydi. Sahnede karşılıklı oynadıkları harmandalı, davetlilerden bol bol alkış aldı. O mutlu gecede hiç kimse bunun son harmandalı olduğunu bilmiyordu. Ümmü Gülsüm Polat, 2.5 aylık hamileydi. Ertuğrul Polat, kalp ameliyatı olan babası Hüseyin Polat’ı 10 gün önce hastanede ziyaret ettikten sonra görevine döndü. Artık Güneydoğu’daki görevi bitiyordu. Tayini Hatay’a çıkmıştı. Taşınma hazırlıkları yapılırken, Hüseyin Polat’ın Gaziantep, Mücahitler 
Mahallesi’ndeki evine şehit haberi geldi. Mahalle, Türk bayraklarıyla donatıldı.
 
ŞEHİT KIZI AĞLAYANLARI UYARDI
 
Özel Harekât Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu (44) ise kısa süre önce umreye gitmişti. Döndüğünde, geçici görevle Hakkâri’ye tayin oldu. Evli, 1’i kız 3 çocuk babası Dizdaroğlu’nun erkek çocuklarının biri polis, diğeri polis okulunda okuyor. Dizdaroğlu Ailesi de dün şehit acısı yaşayanlar arasındaydı. Nurten Dizdaroğlu, taziyeleri kabul ederken, kocasının şehit olmasından gurur duyduğunu söyledi. Polis şapkasıyla taziyeye gelenleri zkarşılayan Gizem Dizdaroğlu da, babasının vasiyeti olduğunu belirterek, ağlayanlardan gözyaşlarını silmelerini istedi.
 
BİR HAFTA ÖNCE VASİYET ETMİŞ
 
Bitlis’te görev yapan Okan Koç ise gönüllü olarak Hakkâri’ye gitti. Ankara’daki evinde oğlunun şehit haberini alan Elif Koç, baygınlık geçirdi. Hatice Koç ile 2 yıl önce evlenen şehit Koç, bir hafta önce yakınlarına rüyasını anlatıp, vasiyette bulunmuştu: “Rüyamda tabutumu gördüm, şehit olmuştum. Eğer şehit düşersem beni Sincan Çimşit Mezarlığı’nda büyükbabamın mezarının yanına gömün.” 3 şehit Van’daki Helikopter Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törende şehit Okan Koç’un (28) eşi Hatice Koç, 6 aylık bebeği Nehir’le katıldı. Yağmur altında bebeğine sarılarak ağlayan Hatice Koç’u, kadın özel harekât polisleri teselli etmeye çalıştı. 
 
40 PKK’LININ PEŞİNDELER
 
3 polisin şehit olduğu, 3 PKK’lının da öldürüldüğü çatışmanın ardından operasyonlar, gece boyu sürdü. Bölgeye, çatışmadan itibaren çok sayıda özel eğitimli komando sevk edildi. Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan da kalkan helikopterler çatışma bölgesine gitti. Özel Harekât polisleri ve asker, 40 PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için operasyonlara ara vermedi.
 
3 korucuya Mehmetçik uğurlaması
 
BİTLİS, Ortakapı köyünde askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucuları İzzettin Bal (48), Mehmet Şerif Aysal (38) ve Mehmet Can Yeşildağ (49) için, dün Devlet Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi. Vali Veysel Yurdakul, törende yaptığı konuşmada şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. İl Müftüsü İmran Kılıç’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Mehmet Şerif Aysal’ın cenazesi 8 Ağustos Mahallesi, Mehmet Can Yeşildağ’ın cenazesi Mutki’nin Salman köyü, İzzettin Bal’ın cenazesi ise Mutki’nin Açıkalan köyüne gönderildi. Özcan ÇİRİŞ / DHA
 
Tankçıyız oğlum biz
 
HAKKÂRİ’nin Çukurca ilçesinde 16 Ekim akşamı şehit düşen Sinoplu tankçı er Bülent Yalçın’ın (21) internetteki sosyal paylaşım sayfası Facebook’ta arkadaşıyla yaptığı yazışma okuyanları duygulandırdı. Şehit Yalçın’ın Facebook’ta, “Ay sonunda Hakkâri’ye göreve gideceğiz” şeklindeki mesajına karşılık, arkadaşının “Vurulma” dediği, Yalçın’ın da buna karşılık “Tankçıyız oğlum biz” cevabını yazdığı görüldü. Şehidin bu yazdıkları sosyal medyadaki son mesajı oldu.
 
Bombaladılar ama tuzak kuramadılar
 
TUNCELİ’nin Geyiksuyu köyü yakınlarında PKK’lıların güvenlik güçlerine kurmak istediği tuzak son anda önlendi. Çevre köylere elektrik sağlayan bir trafo merkezine bombalı saldırı düzenleyen PKK’lılar, merkeze hasar verip kullanılamaz hale getirdi. PKK’lılar bölgeye gelecek askerlere yönelik bombalı saldırı yapmak için trafo merkezine piknik tüpü içinde bombalı tuzak kurmak istedi. Ancak, bölgeye anında müdahale eden askerler nedeniyle PKK’lılar patlayıcıyı kurmadan kaçtı. Güvenlik güçleri trafo merkezi çevresi ve merkeze giden bazı yollara da patlayıcı tuzakladığını belirledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem