Şehit eşi Hülya Avşar'a patladı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 26 yıl önce eşini şehit veren Sema Erdoğan, sanatçıların terör karşısında sessiz kalmasına tepki gösterdi.Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde 19 Ekim günü bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısında 24 askerin şehit olması

Şehit eşi Hülya Avşar'a patladı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 26 yıl önce eşini şehit veren Sema Erdoğan, sanatçıların terör karşısında sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinde 19 Ekim günü bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısında 24 askerin şehit olması dolayısıyla Adana Şehit Aileleri Derneği'nde terörü kınama açıklaması yapıldı.

1985'de Diyarbakır'ın Lice ilçesinde vatani görevini yaparken teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Yılmaz Erdoğan'ın eşi Sema Erdoğan burada yaptığı açıklamada, barış ve demokrasi adı altında Mecliste ahkam kesenlerin ağzına barış sözcüğünün yakışmadığını söyledi.

Hrant Dink öldürüldükten sonra sokağa dökülen aydın ve sanatçıların 24 askerin şehit edilmesine ses çıkarmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu vatanda yaşayan duyarlı herkesin tepkisini ortaya koyması gerek. Bütün sanatçılara sesleniyorum. Sanki onlar bir başka dünyada yaşıyorlar. Seslerinin çıkması için en sevdiklerinin teröre kurban mı vermeleri gerekiyor. Bu şehitler bu vatanın evladı değil miydi? Bu konuda kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Bunun için bütün sanatçıları, yazarları, aydınları kınıyorum. Mesela bir Hrant Dink için sokağa dökülen binlerce sanatçı, nerede? Şuan olmaları gereken yerde neden yoklar. Korktular mı, pes doğrusu, Bu ülkede bu millet sayesinde bir yere gelmediler mi, para kazanmadılar mı, hanım ya da bey olmadılar mı?. Doğusuyla batısıyla bütün sanatçılara sesleniyorum. Sizi bu seviyeye getiren bu millete bir borcunuz yok mu, neredesiniz?"

Sanatçı Hülya Avşar'ın Civan Haco ile düet yapmasının klip çekmenin sırası olmadığını söyleyen Erdoğan, "Demek ki Hülya Avşar'ın ciğeri terörden yanmamış. Şehide saygı göstermesi için illa ki ciğerinin yanması mı gerekiyor. Bugün bana yarın ona. Terörün ve kurşunun adresi olmaz. Terör ve kurşun adres sormaz. Öyleyse bütün sanatçılar olarak yazarlar olarak Kürt aydınları, Türk aydınları olarak hepimiz tavrımızı koymalıyız, teröre karşı tepkimizi göstermeliyiz. Bu vatan hepimizindir. Eğer şuan Sayın Hülya Avşar gibi sanatçılar onun gibi düşünenler Hrant Dink'in peşinden koşanlar, ağaya kalkanlar, sokağa dökülenler, şuanda hiçbiri yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler