Şehit binbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Tunceli'nin Demirkapı köyünde Jandarma Özel Harekat ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.Tunce

Şehit binbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Tunceli'nin Demirkapı köyünde Jandarma Özel Harekat ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

Tunceli'nin Demirkapı köyünde Jandarma Özel Harekat ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel (39), Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ve askeri törene şehidin eşi Burcu ve 12 yaşındaki kızı Sude Güzel, annesi Emine, babası Yılmaz Güzel ve ablaları Zişan ve Fatma başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay ve astsubaylar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Taziyelerin ardından Şehit Binbaşı Güzel için Kocatepe Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Şehidin naaşının top arabasında taşınması sırasında şehidin eşi Burcu Güzel şehit düşen eşinin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Saygı geçişi sırasında komutanlar şehide selam dururken şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit Binbaşı Güzel'in naaşı, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'ne toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Öte yandan, şehidin akrabaları, şehit annesi Emine Güzel'in 3 aydır "İçim yanıyor benim oğlum şehit olacak" dediğini söylediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler