Şehit binbaşı böyle veda etmiş

Kars'ın Kağızman ilçesinde, 2009-2011 yılları arasında görev yapan ve ilçede 70 yıllık kan davasını bitiren Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, PKK'lı teröristlerce şehit edildi. Bu arada şehit binbaşının askerlerinin terhis gecesinde yaptığı veda konuşması ortaya

Şehit binbaşı böyle veda etmiş

Kars'ın Kağızman ilçesinde, 2009-2011 yılları arasında görev yapan ve ilçede 70 yıllık kan davasını bitiren Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, PKK'lı teröristlerce şehit edildi. Bu arada şehit binbaşının askerlerinin terhis gecesinde yaptığı veda konuşması ortaya çıktı.

Kağızman ilçesinde görev yaptığı sürede ilçe halkı tarafından sevilen ve "Barış elçisi" ilan edilen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Kağızman'da 1939'dan beri devam eden 70 yıllık Çengili ve Akören arasında bulunan kan davasını yaklaşık 1 yıl boyunca bıkmadan usanmadan uğraşarak bitirmiş ve iki aileyi barıştırmıştı.

"PKK, BARIŞ ELÇİSİNİ ŞEHİT ETTİ"

Kağızman'da 2009-2011 yıllarında yüzbaşı olarak görev yapan Yavuz Sonat Güzel, 70 yıldır aralarında kan davası bulunan Aras ve Demir ailelerini uzun süren çabalar sonucu bir araya getirdi. Demir ve Aras aileleri arasında çıkan kavgada Zeki Demir (34) isimli vatandaş hayatını kaybetti. Kavganın devamında Aras ailesinden Mehmet Aras (27) vurularak öldürüldü.

Olayların daha da büyümemesi ve tatlıya bağlanması için harekete geçen Güzel, uzun uğraşlar sonucu iki aileyi barıştırarak iki köy arasında 70 yıllık kan davasına son verdi. Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Tunceli'ye bağlı Demirkapı köyü mevkisinde terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralandı, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"ŞEHİT BİNBAŞININ VEDA KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI"

Tunceli'nin Demirkapı köyü mevkisinde, terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in kara haberi 2009-2011 yıllarında görev yaptığı Kars'ın Kağızman ilçesini yasa boğdu. Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yapan Güzel'in 1987/2 tertip askerlerin terhis gecesinde yaptığı veda konuşması ortaya çıktı. Videoda terhis olan askerlerin isimlerinin yazıldığı pasta getirilirken, Binbaşı Güzel de bir konuşma yapıyor.

Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, şöyle diyor: "2001 yılından sonra benim hiç askerim olmadı. Şöyle askerim olmadı hep rütbelilerle çalıştım. Sade bir haberci askerim olurdu o zaten başka bölükten gelirdi. Tekrar kıtalara döndüğümde yani normal jandarma birliğine döndüğümde Kağızman'da başladım. Sizin bende yeriniz şöyle, benim burada ilk tertip askerlerimsiniz. Siz ilk tezkeresini vereceğim askerlersiniz. 87/2'lerden sıkıntı yaşamadık. İnşallah diğer devre arkadaşlarınızda sizin gibi görevlerini en iyi şekilde yaparlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler