Şehit babasına böyle veda etti

Şırnak'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet'in naaşı, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde toprağa verildi. Törende şehidin 4 aylık kızının kundağına babasının fotoğrafı asılırken, 2 yaşındaki oğlu ise babasının tabu

Şehit babasına böyle veda etti

Şırnak'taki terör saldırısında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet'in naaşı, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde toprağa verildi. Törende şehidin 4 aylık kızının kundağına babasının fotoğrafı asılırken, 2 yaşındaki oğlu ise babasının tabutuna el salladı.

Terör örgütü üyeleri tarafından sivil olarak işine gitmek için evinden çıktığı sırada yapılan saldırı sonucu şehit edilen Ramazan Emet bugün memleketi olan Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde gerçekleştirilen cenaze töreni sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, şehidin eşi ve ailesinin ağıtları yürekleri dağladı. Şehit Emet'in cenazesi önce baba ocağı olan Bademli Mahallesi Orhaniye Caddesindeki eve getirildi. Kalabalık bir konvoy eşliğinde 112 Acil Servis ambulansı ile getirilen şehidin tabutu burada helallik alınması için ambulanstan çıkarılarak evinin önünde hazırlanan masalara konuldu. Çocuklarının ve kardeşlerinin tabutunu gören aile üyeleri sinir krizleri geçirirken şehidin ablası olduğu öğrenilen Naciye Emet helallik alındığı sırada ve cenaze töreninde yaktığı ağıtlarla yürekleri dağladı. Abla Emet, şehit kardeşi için; "Bizi duy kardeşim, biz senin için ölürüz. Biz bunu nasıl bırakacağız, biz bunu nasıl vereceğiz toprağa. Kardeşimi öpeceğim, kardeşim yaktın bizi kardeşim. Kardeşim nasıl koydun gittin karına bir bak hele. Kardeşimi verin bizi, kardeşimi çıkarın. Komutanım kardeşimi verin bize. Biz bunu nasıl gömeceğiz soğukta, çıkarın verin kardeşimizi bize" diye bağırdı

Abla Emet cenaze töreni sırasında da şehit kardeşinin fotoğrafını kaldırarak, "Şuna bir bakın, buna kıyılır mı?" diye feryat etti.

ŞEHİT EŞİ SARILDIĞI KOCASININ TABUTUNDAN GÜÇLÜKLE UZAKLAŞTIRILDI

Helallik alınmasının ardından şehit Emet'in cenazesi, tören için Çarşı Camii önünde hazırlanan tören alanına getirildi. Burada gerçekleştirilen cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal, Ali Özkaldı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, belediye başkanları, askeri erkan ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Cenaze töreni boyunca baba Rüstem Emet yakınlarının kollarında güçlükle ayakta kalabilirken, anne Nurten Emet ise cenazeyi sedye de başında sağlık görevlileri eşliğinde takip edebildi. Şehidin 5 kardeşi de cenaze töreni boyunca ağıtlar yakıp feryat ederken, şehidin 4 aylık bebeği Hira Nur'un ise tören alanına getirilmesi ile kalabalık göz yaşlarına hakim olamadı. Şehidin 4 aylık kızının kundağına babasının fotoğrafının asılması dikkatlerden kaçmazken, her şeyden habersiz yakınlarının kucağında babasının cenazesini takip eden 2 yaşındaki şehit oğlu Yusuf ise babasının tabutuna birkaç defa el salladı. Cenazede yine yakınlarının kollarında yürüyen şehit eşi Özlem Emet'te gözyaşları arasında eşinin tabutuna sarıldı.

MÜFTÜ VE CEMAAT TERÖRÜ LANETLEDİ

Öğlen namazına müteakip şehit Emet'in cenaze namazı kılındı. Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu namazın sonunda terör belasının Türkiye üzerinden defolması için cemaate dua ettirdi. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi önce silah arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşındı, daha sonra Emirdağ Caddesi üzerinde cemaate verildi. Yaklaşık 1 kilometre PKK terör örgütü aleyhinde sloganlar atılarak taşınan şehidin cenazesi daha sonra defedilmek üzere Bolvadin Asri Mezarlığındaki şehitliğe götürüldü. Defin sırasında yine göz yaşları sel olurken, aile üyeleri güçlükle sakinleştirildi.

Cenaze töreninden geriye hafızalardan uzun süre silinemeyecek olanlar ise şehidin 4 aylık bebeğinin kundağına babasının fotoğrafının asılması, şehidin 2 yaşındaki oğlunun babasının tabutuna sürekli el sallaması ve şehidin babası Rüstem Emet'in sırtındaki askeri parka ile oğlunun uğurlaması oldu.

Şehit babasına böyle veda etti

Şehit babasına böyle veda etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler