Şehit askerler memleketlerine uğurlandı - Mardin haber

Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit olan 3 askerin naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Şehit askerler memleketlerine uğurlandı - Mardin haber

Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit olan 3 askerin naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Çavuş Abdülkadir Çelik ve Uzman Onbaşı Mehmet Karadal için cenaze töreni düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehitlerin yakınları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören, şehitlerin cenazelerinin alana getirilmesiyle başladı. Konuşma yapan Personel Üsteğmen Kenan Dulkadir, "Aziz şehitlerimiz milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna verilen binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyorlar. Ancak bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılmadır. Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanıyla sulayan bu kahraman aslında aramızdan hiç ayrılmadı" dedi.

Konuşmanın ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehitler için dua okudu. Daha sonra Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin'in cenazesi Mersin, Astsubay Çavuş Abdülkadir Çelik'in cenazesi Manisa, Uzman Onbaşı Mehmet Karadal'ın cenazesi ise Şanlıurfa'ya gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem