Şehit annesinden açlık grevine tepki

 Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın 76 yaşındaki annesi Bedriye Hamlı, cezaevlerindeki açlık grevlerine tepki göstererek, “Açlık grevi yapan teröristlerin talepleri şehitlerimize hakaret ve hukuk tanımamaktır. Teröristler, şehit annelerini yok saymasın. Kimse

Şehit annesinden açlık grevine tepki

 

Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın 76 yaşındaki annesi Bedriye Hamlı, cezaevlerindeki açlık grevlerine tepki göstererek, “Açlık grevi yapan teröristlerin talepleri şehitlerimize hakaret ve hukuk tanımamaktır. Teröristler, şehit annelerini yok saymasın. Kimse yoksa bile şehit anneleri var” dedi. 
 
Oğlu Astsubay İs. Tek. Kd. Üstçavuş İlhan Hamlı’nın, 18 Nisan 1992’de PKK terör örgütü militanlarının Iğdır-Doğubayazıt karayolunda yol kesme eyleminde hunharca şehit ettiği silahsız ve sivil kıyafetli 4 astsubaydan birisi olduğunu belirten Bedriye Hamlı, “Tam 20.5 yıl oldu. Yani yaklaşık 246 ay önce iki oğlumdan birisi olan İlhan’ımı ve üç astsubay arkadaşını sivil olmalarına rağmen Abdullah Öcalan’ın talimatı ile PKK’lı teröristler 18 Nisan 1992 günü hunharca şehit ettiler. Oğlum ve arkadaşları kime ne yapmış, kime düşman olmuşlardı? Şehit oğlum 6 yaşındaki biricik kızını bile Kürt bakıcıya emanet edip baktırırken bu iş başımıza geldi. Biz kime ne yapmıştık? Biz kime ayrımcılık yapmıştık? Ama Abdullah Öcalan ve onun örgütü PKK bize bu acı ölümü tattırdı. Mavi gözlü paşamı şehit ettiler, biricik kızını babasız, beni evlatsız bıraktılar. Şimdi ise onun yandaşları PKK’lılar Öcalan için cezaevlerinde günlerdir açlık grevi yapıyorlar. Talepleri İmralı’daki teröristbaşı Öcalan’la ilgili. Ne istiyorlar biliyor musunuz? ‘Öcalan serbest bırakılsın, Öcalan’a uygulanan tecrit kaldırılsın’ istiyorlar. Bu şımarıklığı, bu yüzsüzlüğü, bu hukuksuzluğu insan hakkı diye de sivil toplum örgütlerine ve kamuoyuna dayatıyorlar. Ne acıdır ki, bunca şehidimize rağmen bu ülkede yandaşları da var. Şehit annesi kimliğimle soruyorum bu ülkede niye kimse şehitlerimiz için açlık grevi yapmıyor?” diye konuştu.
 
“Bizim çocuklarımızı şehit etmek PKK’lılar için bir hak mı? Niye ben ya da benim gibi diğer şehit anneleri şehitliklerde mezar taşlarına ‘evladım’ diye sarılıyoruz, mezar taşını öpüyoruz? Niye şehit anaları ağlıyor? Niye ben bir şehit annesi olarak 20.5 yıldır evladımın üniformasını öpüyorum?” diye soran şehit annesi Hamlı, “Bütün bu tarifsiz acılara Öcalan ve yandaşları istediklerine kavuşsun diye mi katlanıyoruz. Bu ülkede ne kadar şehit varsa o kadar da şehit annesi var. İşte bunu kimse unutmasın. Kimse meydanı PKK’ya bırakmaya kalkmasın. Kimse şehit annelerini mezar taşları arasında kaybolur gider sanmasın. Açlık grevi yapan PKK’lıların talepleri şehitlerimize hakaret ve hukuk tanımamaktır. Bunları tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Biz her gün ağlarken, birilerinin kuzu kebap yiyerek açlık grevini savunmasını insani bulmuyor ve kınıyoruz. Şehitlerimize sesiz kalanların açlık grevlerine destek vermesi iki yüzlülüktür. Bu mu insanoğlunun adalet anlayışı? Bizim şehitlerimizin hakkı ne olacak? Bizim şehitlerimiz her gün açlık grevi yapıyor. Birileri kuzu kebap yerken, hangi şehit şimdi yiyip içebiliyor ki? Nereden nereye geldik. PKK’lılar şehit annelerini yok saymasın. Kimse yoksa bile şehit anneleri var” şeklinde konuştu.
 
Şehit annesi Bedriye Hamlı cezaevlerinde açlık grevine devam edenlerin bir an önce şovu bırakarak adam gibi cezalarını çekmesini istedi. Şehit annesi Bedriye Hamlı son söz olarak, “Umarım PKK’lılar yaptıklarından pişman olur ve bu ülkeye bir an önce huzur ve barış gelir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem