Şehit annesi bakın ne istedi!

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özgür Küçük'ün (27) İzmir'in Kiraz İlçesi'ndeki babaevine ve Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın (25) Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yalamık Köyü'ndeki babaocağına ateş düştü.Şehit uzman çavuş Hüseyin Kıraç'ın acılı annesi ''3 oğlum va

Şehit annesi bakın ne istedi!

Şehit Piyade Uzman Çavuş Özgür Küçük'ün (27) İzmir'in Kiraz İlçesi'ndeki babaevine ve Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın (25) Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yalamık Köyü'ndeki babaocağına ateş düştü.

Şehit uzman çavuş Hüseyin Kıraç'ın acılı annesi ''3 oğlum vardı, 2 kaldı. Bari onlara paralı askerlik yaptıralım'' diye feryat etti.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı eteklerinde, PKK'lı töristlerin saldırısı sonucu şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Özgür Küçük'ün, İzmir'in Kiraz İlçesi'ndeki evine ateş düştü.

Şehit uzman çavuşlardan Özgür Küçük'ün İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Hisar Köyü'ndeki baba ocağına acı haber tez ulaştı. Çocuklarının şehit olduğu haberini bugün sabah askeri yetkililerden alan çiftçilik yapan baba 65 yaşındaki İbrahim Küçük ve 60 yaşındaki anne Emine Küçük, gözyaşlarına boğuldu. Şehit erin Türk bayrağı asılan evi komşuları ve yakınlarının akınına uğradı.

Üç yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenilen Küçük'ün, ailesinin dört çocuğundan biri olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuş Küçük'ün cenazesi'nin Diyarbakır'dan gelmesinin ardından yarın Kiraz Yeni Mahalle Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek askeri törenin ardından Hisar Köyü Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

SÖYLEYECEK SÖZÜM YOK
PKK'lı teröristlerin açtığı ateşte 25 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın şehit olduğu haberi, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Yalamık Köyü'ndeki ailesini yasa boğdu.

Yalamık Köyü'nde oturan 47 yaşındaki Muhteber Kıraç ile 55 yaşındaki Ruhi Kıraç'a acı haber sabah saatlerinde evlerine gelen askeri yetkililerce bildirildi. Bolu Dağ Komando Tugayı'nda görevli iken geçici olarak Şırnak'a gönderildiği belirtilen Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın şehit olduğu haberiyle yıkılan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evi başsağlığına gelen köylülerin akınına uğradı.

Şehit babası Ruhi Kıraç, oğluyla dün telefonla konuştuğunu belirterek, "Her gün haberleri endişe ile izliyordum. Acı haberi bu sabah aldım. Bir şey diyemiyorum, söyleyecek sözüm yok" dedi.

ŞEHİT ANNESİ: 3 OĞLUM VARDI, 2 KALDI
Sinir krizi geçiren 4 çocuk annesi Muhteber Kıraç ise, "Akşam telefon etti. 'Yarın çok görüşürüz' dedi. Ama konuşamadık" diye gözyaşı döktü. Hep kötü şeylerin aklına geldiğini belirten Muhteber Kıraç, "Eğer böyle olursa dayanamam diyordum. 3 oğlum vardı, 2 kaldı, onlara da bari paralı askerlik yaptıralım" diye tepki gösterdi. Eve akın eden şehit yakınları da ağıt yakarken, amcasının kızı 30 yaşındaki Nesrin Kıraç ise tepkisini "Bu nasıl bir ülke? Bu ülkeye mi biz şehit vereceğiz? Bu ne demek, yeter artık. Herkes susuyor. Ne için susuyorsunuz artık baş kaldırmalıyız. Şerefsiz İmralı'da yatıyor, ama bizim yemediğimizi içmediğimizi yiyip içiyor" diye tepki gösterdi.

Aileye taziye ziyaretine gelen köy muhtarı Muttalip Sarı da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez derler ama bu kelimeler boş kelimeler. Her gün bizim şehidimiz ölüyor. Bu vatan bölünmek üzere bir yere gidiyor. Diyecek ne var?" diye konuştu.

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın cenazesi yarın Yalamık Köyü'nde toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler