Şehit amcası için şehit oldu!

İzmir'de düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Teğmen Erol Er, İstanbul'da toprağa verildi.ŞEHİT AMCASININ İNTİKAMINI ALACAKTI AMA.. Şehit Erol Er'in amcasının da 19 yıl önce Mardin Dargeçit'te şehit olduğu ortaya çıktı. Amca İsa Er, "1992 yı

Şehit amcası için şehit oldu!

İzmir'de düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Teğmen Erol Er, İstanbul'da toprağa verildi.

ŞEHİT AMCASININ İNTİKAMINI ALACAKTI AMA..
Şehit Erol Er'in amcasının da 19 yıl önce Mardin Dargeçit'te şehit olduğu ortaya çıktı. Amca İsa Er, "1992 yılında bir amcası şehit olmuştu. Bu mesleği seçmesinin amacı da amcasının intikamını almaktı." dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL DE TÖRENE KATILDI
Şehit Hava Pilot Teğmen Er için, Ataköy 5. Kısım Camisinde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri erkan, Er'in babası Hüseyin, annesi Ayten ve kız kardeşi Esra Er ile yakınları katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, Er'in ailesine taziyelerini iletti. Ayrıca Gül ve beraberindekiler, aynı camide cenaze namazı kılınan Osman Şakar adlı vatandaşın yakınlarına da baş sağlığı diledi.

Er'in Türk bayrağına sarılı tabutu başında sırayla hava teğmenler selam durdu. Aile yakınları da tabuta sarılarak ve Er'in fotoğrafını öperek ağladı.

EDİRNEKAPI HAVA ŞEHİTLİĞİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ
Şehit Erol Er'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından top arabasına konuldu. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, Er'in yakınlarını takiben bir süre top arabasının arkasından yürüdü. Hava Pilot Teğmen Er'in cenazesi, daha sonra Edirnekapı'daki Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı gibi kurumlar çelenk gönderdi.

Bu arada vatandaşlar üzerleri aranarak cami avlusuna alınırken, basın mensuplarının da cami avlusu dışında görüntü almasına izin verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem