Şehit ailelerinin bedelli tepkisi

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, bedelli askerliğe kesinlikle karşı olduklarını açıkladı.Yazılı açıklama yapan Dernek başkanı Ali Yavuz, bedelli askerlikten gelen paranın şehit ve gazi ailelerine

Şehit ailelerinin bedelli tepkisi

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, bedelli askerliğe kesinlikle karşı olduklarını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Dernek başkanı Ali Yavuz, bedelli askerlikten gelen paranın şehit ve gazi ailelerine verileceği yönündeki haberlerin şehit aileleri ve gazilerin onurlarını kıran ve inciten bir durum olduğunu belirterek şöyle dedi:
KAN VE CAN VERMENİN BEDELİ PARAYLA ÖLÇÜLEMEZ

''Şehit ve gaziler bu ülkeye vatanlarını sevdikleri için bedel ödemişlerdir. Ülkeye hizmet etmenin kan ve can vermenin bedeli parayla ölçülemez. Şehit aileleri ve gaziler olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Askerlik hizmeti her Türk vatandaşının vatandaşlık görevidir. Bu tamamen mutlu azınlıkları memnun etmek için çıkarılan bir yasadır. Şu ana kadar şehitlerin içerisinde hiç zengin çocuğu yoktu ve olduğunu da tahmin etmiyoruz.
MİLLETVEKİLLERİNİN ÇOCUKLARI İÇİN ÇIKARTILIYOR

Terör olaylarının bu kadar arttığı bir dönemde, milletvekilleri ve bürokratların askerlik çağına gelmiş çocukları var ki, onları kurtarmak için böyle senaryoların yazıldığını düşünüyoruz. Bedelli askerlikten elde edilecek gelirin, şehit aileleri ve gazilere verileceği söylentilerine de inanmıyoruz. Çünkü şehit ailelerine ve gazilere yardım yapılacaksa, şehit aileleri ve gaziler gerçekten düşünülüyorsa, üç yıldan bu yana çıkartılması beklenen şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarında yapılması zorunlu olan iyileştirmeler bir an önce yapılmalıdır. Bedelli askerlikte şehit aileleri ve gazilerin adlarının kullanılmasına kesinlikle karşıyız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem