Şehidin dediği gibi ’Şahin’in yası var bugün!’

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit düşen Piyade Er Şahin Şimşek'in Ankara Polatlı'da bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehit erin ailesinin yaşadığı evden, Türkçe ve Kürtçe feryatlar yükseldi. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde dü

Şehidin dediği gibi ’Şahin’in yası var bugün!’

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit düşen Piyade Er Şahin Şimşek'in Ankara Polatlı'da bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehit erin ailesinin yaşadığı evden, Türkçe ve Kürtçe feryatlar yükseldi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Piyade Er Şahin Şimşek'in (20) Ankara'da bulunan baba ocağına ateş düştü. Şehit erin, Polatlı ilçesi Şentepe Mahallesi'nde bulunan baba evine gelen yetkililer, ailesine acı haberi verdi. Şehit haberi ile birlikte aile gözyaşlarına boğuldu. Şehit haberini alan anne Meryem Şimşek ise güçlükle ayakta durdu.

Şehit Şimşek'in babasının şehir dışında olduğu ve eve geldiğinde oğlunun şehit olduğu haberini aldığı öğrenildi. Şehit Piyade Er Şahin Şimşek'in evinde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yükseldi.

Şehit Piyade Er Şahin Şimşek, evin en küçük oğluydu. Şimşek'in bir abisi bir de ablası olduğu öğrenildi. Acı haberle birlikte, şehit evinde Şimşek'in bazı yakınları fenalık geçirdi. Sinir krizi geçiren bir kişi, evin önünde bekletilen ambulansta tedavi edildi. Şehit evine Türk bayrağı asıldı. Şehit er Şimşek'in memleketinin Haymana Evliyafakı Köyü olduğu, cenazesinin ise ailesinin yaşadığı Polatlı'da defnedileceği öğrenildi.

"BU HAİN ÖRGÜTÜN KÜRT KARDEŞLERİMİZİ TEMSİL ETMEDİĞİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILDI"

Şehit Piyade Er Şahin Şimşek'in baba evine taziye ziyareti için gelen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "Milletimizin başı sağolsun. Malesef ateş Polatlı'ya düştü. Son dönemlerde milletçe çok büyük, tarifsiz acılar yaşıyoruz. Ben bütün şehitlerimize ve Şahin kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve büyük milletimize başsağlığı diliyorum. Terörün dininin, dilinin olmadığını bir kez daha anladık. Şahin kardeşimiz Haymana Evliyafakı köyüne kayıtlı Kürt kökenli bir kardeşimiz. Bu hain örgütün Kürt kardeşlerimizi temsil etmediği bir kez daha anlaşılıyor. Maalesef vatan evlatları bir bir toprağa düşüyor. Bir an önce bu işin son bulmasını, devletimizin demir yumruğunu hainlerin tepesine hızla indirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"PKK KÜRT DEĞİLDİR, KÜRTLER İNSANLARI SEVER"

Şahin Şimşek'in memleketi olan Haymana'ya bağlı Evliyafakı Köyü Muhtarı Kemal Karaduman, "Şahin Şimşek, vatanını, milletini, köyünü ve inları seven birisiydi. Güzel bir insan, her hareketiyle pırıl pırıl bir gençti. Kürt kökenli bir insandı, ülkesi için canını bile verirdi. "Ben ülkem için savaşacağım" diyordu. Bu bayrağı Çanakkale'lerde, sınır köylerinde taşıyanlar yine Kürt kökenli askerlerdi. Burada Kürtçülük, Türkçülük diye bir şey yok. Şehidimiz, ailesinin ve kendi isteği üzerine Polatlı'da defnedilecek. Daha önce "Ben ölürsem Polatlı'ya defnedin" demişti. PKK, bizim değil Ermeniler'in hakkını savunuyor. PKK, Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Suriye'nin maşasıdır. Bunlar Kürt değildir. Kürtler, insanları sever. HDP, bizim başımıza başlı başına bir beladır" diye konuştu.

Şehit erin mahallesinde yaşayan yaşlı bir kadın ise, PKK ve HDP'ye Türkçe ve Kürtçe sitem ettiği konuşmasında, "Dağa çıkıyorlar, askerlerimizi öldürüyorlar. Bunlar milletimizin suçu; niye oy veriyorlar. Vallahi içim ağlıyor" ifadeleriyle tepki gösterdi.

DAHA ÖNCE HASTA OLDUĞU İÇİN OPERASYONA GÖTÜRÜLMEMİŞTİ

Piyade Er Şahin Şimşek'in, Dağlıca operasyonu öncesi, çok istemesine rağmen komutanının emriyle 16 askerin şehit olduğu operasyona götürülmediği öğrenildi. Şehit Er Şimşek'in sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımı milyonlar paylaşmış ve Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı.

"ŞAHİN GRİP, ŞAHİN GİDEMEDİ, ŞAHİN'İN YASI VAR BUGÜN. ŞAHİN YARALI..."

Şimşek'in sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşım şöyle:

"06.09.2015 saat sabaha karşı 04.30... Koğuştaki birkaç tıkırtıyla uyandım. 3 gündür atlatamadığım gribin etkisi hala üzerimdeydi. Koldaki arkadaşlarım ben hastayım diye, beni yanlarında götürmek istemediler. O yüzden benden habersiz Dağlıca Karakolu'na çıkıp, PKK tarafından kapatılan Yüksekova-Hakkari Yolu'nu açacaklardı. Saat 05.10; kol çıkmak üzere. Gelmemi istemedikleri halde, kalkıp hazırlanışım, Kobra'nın yanına kadar gelişim, rahatsız etti hepsini. "Sen hastasın gelme, silah kaydın var bugün burada kal" dedi Tilki. Israrımda diretmem üzerine komutanımın dudaklarından dökülen 4 kelime çınladı kulaklarımda. "Sana emrediyorum; burada kalacaksın!" Saat 15.00... Dağlıca Karakolu'na baskın olduğu yönünde asparagas olmasını umduğumuz bir haber geldi. Saat 19.00... Dağlıca Karakolu ile irtibat kesildi." Ulaşamıyoruz. Arkadaşlarım ve komutanım telsize cevap vermiyor. "Frekans ayarlı değildir" diye teselli umup yine de tedirgin bir şekilde haber bekliyorum. Saat 20.35... Dağlıca'dan şehit haberleri gelmeye başladı. Korkum; ekmeğimi, suyumu paylaştığım, bayat ekmeği 3 kişiyle yediğim, aynı golde beraber bağırdığım, aynı sigarayı içtiğim o güzel insanların beni terk etmeleri. Saat 22.40... Yan ranzada yatan Tilki, şehit! Alt ranzada yatan, botlarımı saklayan Hoca, şehit. Koğuşun en küçüğü Terliksi, şehit! "Ula Ankaralı, alt devreler gelecek uşağım" diyen Laz er, şehit. Kol Komutanım Teğmen Kırgız yaralı! Yorganımı çekiştiren Kobracı Murat, şehit! Kardeşinin düğünü için gün sayan Arap Mert, şehit! Şahin grip, Şahin gidemedi, Şahin'in yası var bugün. Şahin yaralı..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler