Şehidin cenazesi memleketine gönderildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Mesut Demirkan'ın naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Çorum'a uğurlandı. Geçici görevle geldiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yöne

Şehidin cenazesi memleketine gönderildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Mesut Demirkan'ın naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Çorum'a uğurlandı.

Geçici görevle geldiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Mesut Demirkan için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İl Valisi Ömer Faruk Koçak, askeri erkan, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehidin yakınları, meslektaşları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Pekcan, dün saat 14.00 sıralarında girilen silahlı çatışmada Başpolis Mesut Demirkan'ın boyun kısmından ağır şekilde, Hilmi Köse ise kolundan hafif şekilde yaralandığını anımsattı. Ağır yaralı olan Demirkan'ın kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu aktaran Pekcan, yaralı polis memuru Hilmi Köse'nin ise ileri tetkik ve tedavi için dün ambulans uçakla GATA'ya sevk edildiğini ve başarılı bir operasyon geçirerek, hayati tehlikeyi atlattığını belirtti. Pekcan, "Vatan topraklarının nasıl fedakar, iman dolu bir ruhla kazanıldığını, bugün şerefle dalgalandırdığımız ay yıldızlı bayrağımızın ne büyük kahramanlıklarla bizlere emanet edildiğini idrak etmenin bilinci içerisinde şehit ve gazilerimize daima minnet ve şükran duyuyoruz. Kahraman vatan evlatlarımız milletimizin gönlünde ve dualarında daima yaşamaya devam etmektedir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen teşkilat mensuplarımızın hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadelenin, devletimizin ve milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle devam edeceğinden kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, elbiseleri dahi çıkarılmadan, kefensiz, bazıları da mezar taşı dahi olmadan, görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılara, şehidimize Allah'tan rahmet, yaralımıza şifa dileyen tüm dostlarımıza teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyorum. Aziz şehidimizin naaşı önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, tüm dostlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza sabır ve başsağlığı, yaralı meslektaşımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehit için dua okudu. Duanın ardından silah arkadaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı memleketi Çorum'a gönderildi.

Şehidin cenazesi memleketine gönderildi

Şehidin cenazesi memleketine gönderildi

Şehidin cenazesi memleketine gönderildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem