Şehidin cebinde çikolata vardı

Şırnak Kızılsu Sağlık Ocağında görevli olan ve çocuklar için sağlık taraması yaparken, PKK saldırısında şehit edilen Dr. Ulucan Dayan'ın babası ''Ne zaman bir doktor görsem içime iğneler batar'' dedi."ÇOCUĞUMU OKUTMAK İÇİN AMELELİK YAPTIM"Yaklaşık 27 yıl

Şehidin cebinde çikolata vardı

Şırnak Kızılsu Sağlık Ocağında görevli olan ve çocuklar için sağlık taraması yaparken, PKK saldırısında şehit edilen Dr. Ulucan Dayan'ın babası ''Ne zaman bir doktor görsem içime iğneler batar'' dedi.

"ÇOCUĞUMU OKUTMAK İÇİN AMELELİK YAPTIM"
Yaklaşık 27 yıl önce PKK saldırısında hayatını kaybeden Kayserili Dr. Dayan'ın babası Hasan Dayan, TBMM'ye gelerek, İnsan Hakları Komisyonuna bilgi verdi. Komisyon üyesi MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, doktor Dayan'ın şehit olduğunda ceplerinde çocuklara vermek üzere çikolata bulunduğunu söyledi.

Baba Dayan ise ''Ben çocuğumu okutmak için öğretmenken, Almanya'ya giderek amelelik yaptım. Ne zaman bir doktor görsem, içime iğneler batar. Biz Atatürk zamanında devletlerin terörüyle mücadele ettik. Bu sadece bölge terörü. Aynı mücadeleyi şimdi de yapabiliriz'' diyen baba Dayan, şunları söyledi:

''Derler ki: şehit babaları öbür dünyada zulüm görmezmiş, acı çekmezmiş, keşke benim oğlum şehit olmasaydı ben o acıları, günahları çekmeye razıydım. Benim oğlum Şırnak'a belki de PKK'lıların annesine, babasına, kardeşine ilaç vermek ve onları tedavi etmek için gitmişti. Bu amaçla giden birinin canına kıyanlara lanet ediyorum''

1957'de Kayseri'de doğan Ulucan Dayan, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi ve Şırnak Kızılsu Sağlık Ocağına atandı. UMICEF kampanyası için köylerde sağlık taraması yaparken PKK'nın saldırısına uğradı. Bir Üsteğmen, bir polis memuru ve bir hemşire ile birlikte 3 Nisan 1985 günü şehit oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler