Şehidin babası: Vatan sağolsun, düşman çatlasın

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın cenazesi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı.Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınan 25 yaşındaki şehit Teğmen Hubeyib Turan'ın cenazesi, Türk bayrak

Şehidin babası: Vatan sağolsun, düşman çatlasın

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın cenazesi Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınan 25 yaşındaki şehit Teğmen Hubeyib Turan'ın cenazesi, Türk bayrakları ile süslenen Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına getirildi. Şehidin naaşı askerlerin omuzlarında taşınırken tekbir getiren vatandaşlar "Vatan sana camım feda" diye bağırdı. 3'ü kız, 4 çocuk babası Halit Turan ise oğlunun tabutu başında, "Türkiye bunu duysun. Bir evladım vardı ben bunu şehit verdim. Kendisi bu işi çok severdi. Allah mekanını cennet etsin. Vatan sağ olsun, düşman çatlasın. Ömrümün sonuna kadar bu gurur yeter bana" dedi.

"İÇ GÜVELİK YASASINA RET VERENLER UTANSIN"

Bir şehit yakını ise, "İç güvelik yasasına ret verenler utansın. Onlara barış yok soyları kurusun" diye bağırdı. Şehidin kız kardeşleri ile yakınları ay-yıldızlı bayrağa sarılı şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

BAKAN DA KATILDI

Alipaşa Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından cenaze namazı Cumhuriyet Meydanı'nda kılındı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin başta olmak üzere Tokat milletvekilleri ve protokolün katıldığı cenaze namazına binlerce Tokatlı katıldı. Cenaze namazı sonrasında baba Halit Turan oğlunun tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı.

Vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Biz hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz" diye slogan attı. Cenazeye Türk bayrakları ile katılan Tokatlılar şehit cenazesini uğurlarken gözyaşlarına boğuldu. Şehit tekbirler arasında cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Tokat merkeze bağlı Efe köyüne götürüldü.

Şehidin babası: Vatan sağolsun, düşman çatlasın

Şehidin babası: Vatan sağolsun, düşman çatlasın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler