Şehidin babası PKK’ya meydan okudu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polis Memuru Çağdaş Arslan'ın babası Adnan Arslan, "Ben daha eskimedim. Eskimeden onlara gücüm yeter. Güçleri yetiyorsa gelsinler, beni de öldürsünler. Ben buradayım" dedi.Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan pol

Şehidin babası PKK’ya meydan okudu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polis Memuru Çağdaş Arslan'ın babası Adnan Arslan, "Ben daha eskimedim. Eskimeden onlara gücüm yeter. Güçleri yetiyorsa gelsinler, beni de öldürsünler. Ben buradayım" dedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polis memuru Çağdaş Arslan'ın naaşı dün Zonguldak merkeze bağlı Beycuma beldesindeki baba ocağına getirildi. Evlerinin önünde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul eden aile gazetecilere konuştu. Polis memuru Çağdaş Arslan'ın babası Adnan Arslan oğlunun kendisine 25 tane mermi bıraktığını dile getirerek, "Oğlum hiçbir zaman korkmadı. Ben de korkmuyorum, gelsin beni de vursunlar" dedi.

OĞLUNUN SİLAHINI İSTEDİ

Baba Arslan yaptığı açıklamada, "Ben daha eskimedim. Eskimeden benim gücüm onlara yeter. Güçleri yetiyorsa gelsinler beni de öldürsünler. Ben buradayım. Ben Beycuma'da çarşı içinde çamın dibindeyim. Gelsinler de bana bir şey yapabilecekler mi? Benim oğlum giderken bana 25 tane mermi bıraktı o bana yeter. Ben sadece oğlumun silahını istiyorum. O silahı kızıma vereceğim. Oğlumla en son 14 gün önce konuştum. Burada bir şey yok baba dedi. Benim oğlum hiçbir şeyden korkmazdı. Onlar silah çekse o da silah çekerdi ve korkmazdı. Oraya tayini çıktığında "baba bekarım" ondan dolayı çıktı ve izin kullanmadan direk gitti. Yine ayakta olsun yine korkmazdı benim oğlum. Onlar makinalı silah çekseydi benim oğlum silahla giderdi" ifadelerine yer verdi.

"'MERMİLERİN ÜZERİNDE HALAY ÇEKİYORUZ" DİYORDU"

Şehit polis memuru Çağdaş Arslan'ın kendisine bulunduğu yerin çok karışık olduğunu ve mermilerin üzerinde halay çektiklerini söylediğini ifade kız kardeş Çağla Arslan ise ağabeyinin hiçbir zaman korkmadığını dile getirdi. Ağabeyi şehit olmadan önce en büyük hayalinin Doğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapmak olduğunu ifade eden Çağla Arslan, "4 senedir benim hayalim Doğu Anadolu'da görev yapmaktı. Hani diyorlar ya buralara doktor, öğretmen gelmiyor diye. Ben 4 senedir Doğu Anadolu diye sayıklıyorum. Şimdi ağabeyimi vuranlara mı yardıma gideyim. Annem bana "seni de mi vursunlar" diyordu, ben de madem "Devlet bize bakmıyor" diyorlar ben gidip bakacağım diyorum. Yeter ki artık sussunlar. Ağabeyimle konuştuğumda bana ortalığın çok karışık olduğunu söylerdi. Biz mermilerin üzerinde orada halay çekiyoruz derdi, korkmazdı" şeklinde konuştu.

"ŞEHİTTEN ANNESİNE, "ANNE CENNET BEDAVA BEN ŞEHİT OLACAĞIM'"

Annesinin şehit olan ağabeyine daha önceden gitme dediğini ifade eden acılı kız kardeş Çağla Arslan, "Annem izinden sonra ağabeyime gitme demiş, ağabeyim de "olmaz anne arkadaşlarım orada gitmem lazım" demiş. Ağabeyim vatan uğruna şehit oldu. Zannetmesinler ki bu vatanın evladı bitecek. Ağabeyim gittiyse ben varım. Gerekirse biz ağabeyimizin öcünü alırız. Bu vatanın bayrağını kimse indiremez, kimse bu vatanı bölemez. Gitmeden önce anneme "Anne cennet bedava ben şehit olacağım" demiş. Ağabeyimin haberi gelmeden önceki gece yine ben anneme Doğu Anadolu'ya gideceğim demiştim. Nasıl olsa hepimiz öleceğiz yeter ki şehit olalım. Ben o gece 4.30'da uyandım ve internete girdim. Nusaybin'de 3 şehit diyordu. Ağabeyime mesaj attım. Ağabey orada bir şey olmuş iyi misin dedim ama cevap vermedi. Sabah da haberi geldi. Allah vatana millete zeval vermesin" dedi.

"2 HAİN TÜRKİYE'Yİ BİTİREMEZ"

Şehit polisin silah arkadaşı Barış Biçer ise konuşmasında 2 tane hainin Türkiye'yi bitiremeyeceğini söyleyerek, "Biz hepimizin Çağdaş'ın silah arkadaşlarıyız. Kocaeli'nde beraber göreve başladık. Mardin Nusaybin'de beraber devam ediyorduk. Çağdaş dürüst ve cesur bir insandı. Hepimiz ona çok değer veriyorduk ve saygı duyuyorduk. 1 şehit verdik arkasında bizler varız. 2 tane hain yaptığı pusuyla Türkiye'yi bitiremezler, bölemezler. Bizler buradayız, bizler varız. O en güzel mertebeye ulaştı. Hepimizin isteyip de ulaşamadığı bir mertebeye ulaştı. Hepimiz biriz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, şehit polis memuru Çağdaş Arslan, bugün Beycuma Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karadere köyünde defnedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler