Seçimler öncesi tehlikeli gerginlik!

HDP Eş Başkanı Sabahat Tuncel'in katıldığı tören sırasında zafer işareti yapan HDP'lilerle bir grup arasındaki olaylar sırasında partinin seçim otobüsü taşlandı.5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜPolisin oraya girmesiyle olaylar yatışırken dün akşam saatlerinde toplanan ya

Seçimler öncesi tehlikeli gerginlik!

HDP Eş Başkanı Sabahat Tuncel'in katıldığı tören sırasında zafer işareti yapan HDP'lilerle bir grup arasındaki olaylar sırasında partinin seçim otobüsü taşlandı.

5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Polisin oraya girmesiyle olaylar yatışırken dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, HDP il binasına yürüyüşe geçti. Saldırı girişimine karşı önlem alan polis öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazıyla müdahale etti ve ortalık savaş alanına döndü.

38 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Yaralı polisin bariyerlerin altında kaldığı ve arbede sırasında da göstericilerin bariyerlerin üzerinden geçmesi sonucu iki ayağında da kırık oluştuğu öğrenildi. Hastaneye başvuranların çoğunun gazdan etkilendiği, bazılarının da vücuduna plastik mermi isabet ettiği kaydedildi. Tedaviye alınan 38 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

40'DAN FAZLA GÖZALTI

Çıkan olaylar nedeniyle de 40'ın üzerinde gösterici gözaltına alındı. Aksaray'a, Nevşehir, Niğde ve Konya'dan çevik kuvvet polisi ve TOMA takviye olarak gönderildi. Kentte güvenlik önlemini artırılırken, hayat normale döndü.

VALİ ATAKLI: OLAYLAR YATIŞTI

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, DHA'ya yaptığı açıklamada olayları HDP il binasının açılışını protesto edenlerin çıkardığını söyledi. Olayların akşam saatlerinde bittiğini belirten Vali Ataklı, "Bir grup vardı, onlar da dağıldı. HDP'nin il binasının açılışı dolayısıyla, açılışı protesto eden bir grup toplandı. Onlar uyarılara rağmen dağılmamakta direndi. Daha sonra dağıldılar. Şu an durum sakin. Her hangi bir sorun yok" dedi.

"GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Vali Ataklı, ambulanslarla hastaneye götürülenlerden yüksekten düşme nedeniyle bir polisin ayağından sakatlandığını anlatarak, "Onun dışında ciddi yaralanma yok. Ufak tefek gazdan dolayı rahatsızlananlar olabilir. İnsanların protesto hakları olduğu gibi etrafa, çevreye zarar vermemek gibi yükümlülükleri de var. O yönde tedbirlerimizi alacağız. Görevimizin başındayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem