Seçime az kaldı Liderler ne konuştu

Haber61 – Haber Servisi – Artık seçimlere günler kaldı. Pazar günü Türkiye seçime gidiyor ve yeninden sandık başında olacak. Siyasi parti liderleri harıl harıl meydanlarda çalışıyor. Hangi parti lideri nerede konuştu ne söyledi. İşte kısaca başlıklar… Mil

Seçime az kaldı Liderler ne konuştu

Haber61 – Haber Servisi – Artık seçimlere günler kaldı. Pazar günü Türkiye seçime gidiyor ve yeninden sandık başında olacak. Siyasi parti liderleri harıl harıl meydanlarda çalışıyor. Hangi parti lideri nerede konuştu ne söyledi. İşte kısaca başlıklar…

Milliyetçi Hareket Partisi /MHP) lideri Devlet Bahçeli;


"MHP'ye ve onun değerli milletvekili adaylarına hiçbir teklifte bulunmuyor. O bakımdan kamu kuruluşu niteliğinde olan, bu milletimin kurmuş olduğu TRT'yi kınıyorum. Bu yanlı televizyon programından dolayı onlara aynı zamanda da acıyorum. İki tane; birisi başbakan yardımcısı, biri Ankara milletvekillinin vesayeti altında seçim propagandası yapma aşalığından dolayı kınıyorum. Özel televizyonlara bir şey demiyorum onlar kendi tercihleri doğrultusunda hareket ediyor. İnandıkları siyasi partinin yanaşması ve havuzu olarak onlara hizmet ediyorlar. Anlara diyeceğim biz söz yok. Ama hepimizin vergisiyle oluşmuş milletin televizyonun da bir havuz başı televizyonu gibi hareket etmesinden dolayı eğer canabı Allah nasip ederse TRT'den hesap sormazsam namerdim."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu;

 


Koza İpek grubuna kayyum atanmasına ilişkin Kılıçdaroğlu "Türkiye'de can ve mal güvenliği yok. Her an malınıza el konabilir. Bu kaygı iş dünyası ve yabancı sermayede var. Bu tablonun değişmesi lazım. Burada iki temel sorun alanı var. Cumhuriyet savcısı bir yazıyla kayyum atayabiliyorsa burada demokrasi ve hukuk askıda demektir. Daha vahim olanı kayyum olarak atanan kişinin iktidara yakın isimlerin olması. Bu demokrasi açısından ciddi bir zaaf. Savcıya sormak gerekiyor, siz hangi gerekçeyle el koyuyorsunuz? Varsa cezası kesersiniz. Ama mal varlığına el koymak asla doğru değil ve kabul edilemez" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in 'Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak' sözlerini şantaj olarak değerlendiren Kılıçdtaroğlu, şunları söyledi, "Seçime gidiyoruz, bir sonraki seçimin hesabı yapılıyor" diyen CHP lideri, "Bu doğru değil. Bu halka güvenmemek demektir. Benim istediğim sonucu vermezsen seni bir daha sandığa götüreceğim diyorlar. Bu seçmene yapılan şantajdır. Ben ne sizin oyunuza ne de size saygı duymuyorum anlamına geliyor. Bir demokraside olmaması gereken bir şey. Ya bana oy verirsiniz ya da ben sizi sürekli sandığa götürmeye mahkum ederim."

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Lideri Ahmet Davutoğlu;


"25. dönem ilk defa başörtülü kadınlarımız da diğer kadınlarımızla birlikte eşit olarak milletvekili aday listelerine girdiği dönem oldu" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ,"Daha önce de başörtülü kardeşlerim mecliste vardı ama dönemin yarısında başlarını örtme imkanına kavuşmuşlardı. Şimdi artık milletin temsilcisi olmak bağlamında başı örtülü, başı açık ayırımını tümden ortadan kaldırdık. Kıyamete kadar kimse daha bu topraklarda 28 Şubat zihniyetinin geri gelmesini sağlayacak şartları oluşturamayacaktır" şeklinde konuştu.

Doğum yaptırmak için toplantıdan ayrılıp geri gelen eşini selamlayan Başbakan Davutoğlu, "Çalışan bir kadın olarak Sare hanım da aramıza katıldı, hoş geldin diyelim. Kadınlarımız hep bir yerden bir yere koşarlar, yetişmeye çalışırlar. Biz erkekler bir gündü bir işe odaklanabiliriz. Ama kadın Rabbimiz o kadar güzel kabiliyetler vermiş ki, erkeklerin aksine aynı anda 5 işle uğraşabilirler ve 5 problemi çözebilirler. Bir taraftan telefonla konuşup, bir taraftan yemek pişirip, bir taraftan çocuğuna hikaye anlatabilirler. Bu arada göz kaş işaretleriyle beylerine ne yapıp, ne yapmamaları gerektiğini söylerler. Erkekler bırakın yapabilmeyi, nüfuz dahi edemezler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem