Seçim günü okullar tatil olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yerel seçimler nedeniyle 31 Mart 2014 Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin izinli sayılacaklarını bildirdi.Milli Eğitim Bakanı Avcı, mahalli idareler seçimi nedeni

Seçim günü okullar tatil olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yerel seçimler nedeniyle 31 Mart 2014 Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin izinli sayılacaklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, mahalli idareler seçimi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği gibi 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde eğitim kurumları, asıl işlevlerinden farklı olarak seçmenlerin oy kullanmalarına imkan verecek şekilde hazırlanmaktadır. Mahalli idareler seçiminin özelliği nedeniyle oyların sayım işlemi akşam geç saatlerde bitmekte, bu durum da eğitim kurumlarının aynı gün içerisinde eğitim ve öğretime hazır hâle getirilmesini engellemektedir. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı okullarda 31 Mart 2014 Pazartesi günü eğitim verilemeyeceğinden yönetici ve öğretmenler ile öğrenciler o gün için izinli sayılacaklardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler