Seçim bürosunda gazeteciler tartaklandı

Aydın'ın Didim ilçesinde CHP Genel Başkan Yrd. Bülent Tezcan'ın katıldığı seçim bürosu açılışında iki gazeteci tartaklanmak istendi.Didim'de CHP'nin seçim bürosu açılış töreninde bazı partililer, alana girmek isteyen gazeteci Canan Külfen'i başörtülü ve s

Seçim bürosunda gazeteciler tartaklandı

Aydın'ın Didim ilçesinde CHP Genel Başkan Yrd. Bülent Tezcan'ın katıldığı seçim bürosu açılışında iki gazeteci tartaklanmak istendi.

Didim'de CHP'nin seçim bürosu açılış töreninde bazı partililer, alana girmek isteyen gazeteci Canan Külfen'i başörtülü ve sırt çantası olduğu gerekçesiyle aramak istedi. Partililer, Külfen'in çantasını açmayacağını belirtmesi üzerine tartaklandı. Daha sonra protokolün konuşma yaptığı alana girmeyi başaran Külfen, kendisine yapılan mesnetsiz iddia nedeniyle uzun süre gözyaşlarını tutamadı.

PROTESTOYU GÖRÜNTÜLEYEN GAZETECİYE MECLİS ÜYESİ SALDIRDI

Gazeteci Canan Külfen'e yapılanlar sonrasında ise Cafer Boztürk ismindeki Didimli bir esnafın CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın kendisini dinlemediği ileri sürerek bağırmaya başladı. Yaklaşık 20 dakika ağlayan esnaf, mevcut parti yönetimini yüksek sesle bağırarak eleştirdi. Bu sırada açılış alanında CHP yönetimini protesto eden esnafı görüntüleyen gazeteci Veysel Karahan, CHP'li meclis üyeleri Sinan Ceyhan ve Ahmet Yılmaz tarafından engellenmek istendi. Kısa süre sonra görüntü çekilmesini istemeyen meclis üyelerinin ardından Gençlik Kollarına bağlı bir grup genç de olaya dahil oldu.

Görüntü çekerken Gazeteci Karahan'ın koluna vuran Didim Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz, "Ne çekiyorsun oğlum, bu konuşma bizim aramızda olan bir şey sen ne diye çekiyorsun?" diyerek hakaret etti.

Ardından yaklaşık 50 kişilik kalabalık gazetecilerin etrafını sararak tehdit etmeye başladı. Görüntü alınmasını da engelleyen parti yönetimini, alanda bulunan 7 milletvekili adayından sadece CHP Aydın Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu eleştirdi. Gazetecilerin yanına gelen Talipoğlu, yaşanan durumdan üzüntü duyduğunu belirterek, basın mensuplarını sakinleştirdi.

Ayrıca CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi de, olay sonrası partisinin ilçe örgütünü arayacağını belirterek, yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Seçim bürosunda gazeteciler tartaklandı

Seçim bürosunda gazeteciler tartaklandı

Seçim bürosunda gazeteciler tartaklandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler