Seçim bu ilçede de iptal edildi!

Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi'nde AK Parti'li Kazım Misafir'in 50 oy farkla kazandığı seçim, MHP'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal edildi. Yeni seçim 1 Haziran tarihinde yapılacak. Yeşilyurt İlçesi'nde 30 Mart'ta mevcut belediye

Seçim bu ilçede de iptal edildi!
Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi'nde AK Parti'li Kazım Misafir'in 50 oy farkla kazandığı seçim, MHP'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından iptal edildi. Yeni seçim 1 Haziran tarihinde yapılacak.
 
Yeşilyurt İlçesi'nde 30 Mart'ta mevcut belediye başkanı Kazım Misafir ile MHP Belediye Başkan adayı Kübra Sever Taşkıran arasında kıran kırana seçim yarışı yaşandı. Mevcut Başkan Kazım Misafir, 1360 oya karşı 1410 oy alarak yeniden seçildi. Ancak seçimin ardından MHP'liler, 1007 nolu sandık başkanının engelli, yaşlı ve hasta kişilere yardımcı olmak amacıyla bu kişilerle birlikte oy verme kabinine girdiğini öne sürerek itirazda bulundu. Ayrıca seçimin ardından her iki taraf arasında çıkan kavgada 12 kişi yaralandı.
 
1 HAZİRAN'A ERTELENDİ
 
Yeşilyurt MHP İlçe Başkanlığı'nın İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na gönderildi. Burada yapılan incelemenin ardından alınan kararda şu ifadelere yer verildi: 
 
"Sandık kurulu başkanı tarafından ilgili kanun ve genelgeye aykırı olarak gerçekleştirilen bu işlemlerin seçmenin hür iradesini etkileyebilecek nitelikte olduğu, kaç kişiye bu şekilde oy kullandırıldığının tespit edilemediği, belediye başkanlığı seçiminde 1'inci sırada yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi'yle, 2'inci sırada yer alan Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki oy farkı dikkate alındığında bu usulsüzlüğün seçimin genel sonucunu etkileyebilecek nitelikte olduğu kabul edilmiş ve itiraz edenler tarafından Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 01.04.2014 tarih ve 2014/41 tarihli kararına karşı yapmış olduğu itirazların kısmen kabulu ile, Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 01.04.2014 tarih ve 2014/41 nolu kararın kaldırılmasına, Yeşilyurt ilçesinde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis üyeliği seçimlerinin iptal edilerek Yüksek Seçim Kurulu'nun 27.03.2014 tarih ve 919 karar nolu kararı dikkate alınarak bu seçimlerin 01.06.2014 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir." 
 
Kararın ardından MHP'lilerin büyük sevinç yaşadığı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler