Sebahat Tuncel tutuklama istedi

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, tutukluluk haberlerini çok sert eleştirdi. Tuncel, PKK saldırılarını da yorumladı.PKK'nın son günlerde artan saldırılarını yorumlayan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, tutuklanacaklarına dair haberlerle il

Sebahat Tuncel tutuklama istedi

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, tutukluluk haberlerini çok sert eleştirdi. Tuncel, PKK saldırılarını da yorumladı.

PKK'nın son günlerde artan saldırılarını yorumlayan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, tutuklanacaklarına dair haberlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Tuncel,“Bugünlerde herkes bir liste oluşturmuş. Bin 400 kişiyi tutuklayacaklarmış. Bizi tutuklayınca savaş bitecekse, Kürt halkı diline kimliğine kavuşacaksa, biz buradayız gelin bizi tutuklayın” dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kendisinin de cezaevinde tutuklu kaldığını hatırlatarak, “Bugünlerde herkes bir liste oluşturmuş bin 400 kişiyi tutuklayacaklarmış. Bizi tutuklayınca savaş bitecekse, Kürt halkı diline kimliğine kavuşacaksa, Kürtlerin hakları anayasal güvenceye kavuşacaksa, biz buradayız gelin bizi tutuklayın. Bir kez daha ‘gelin bizim yanımızda yer alın, gelin birlikte savaşalım’ diyorlar. Biz barış cephesinde yer alıyoruz. Bunun bedeli neyse ödemeye varız " diye konuştu.

"BDP MECLİSE GİRMEDİĞİ İÇİN Mİ SAVAŞ ÇIKTI"

BDP'nin TBMM'ye gitmediği için eleştirildiğini hatırlatılması üzerine Tuncel, "Sanki meclis çalışıyor harıl harıl. BDP meclise gitmediği için savaş çıkmış. Yok böyle bir şey. Buradan başka bir soru sormak lazım. 30 yıldır denenen yöntemleri yeniden deneyenler sorumlu değil midir? Yani biz Diyarbakır zindanını yaşadık. Binlerce arkadaşımız zindanlarda. 20 milyon Kürt'ü tutuklarsanız bu sorun çözülecek mi? Kürtleri öldürünce bu sorun çözülecek mi?" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem