SBS'de cevap kağıdı skandalı!

Sapanca ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS ) giren aday öğrencinin soru kitapçığı ve cevap kağıdının çöp kutusunda bulunduğu iddiası üzerine inceleme başlatıldı.Sapanca İlkokulu'nda 8 Haziran'da yapılan SBS'ye giren Alaçam Ortaokulu öğrencisi Yunus

SBS'de cevap kağıdı skandalı!

Sapanca ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS ) giren aday öğrencinin soru kitapçığı ve cevap kağıdının çöp kutusunda bulunduğu iddiası üzerine inceleme başlatıldı.

Sapanca İlkokulu'nda 8 Haziran'da yapılan SBS'ye giren Alaçam Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Aktaş'ın (14) soru kitapçığı ve cevap kağıdı, sınavdan bir gün sonra çöp kutusunda bulundu.

Durumun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesinin ardından soru kitapçığı ve cevap kağıdı, tutanakla müdürlüğe teslim edildi. Yapılan araştırmada sınav gözetmenleri S.G ve S.K ile salon sorumlusu A.Ç. tarafından düzenlenen sınav tutanaklarında kitapçık ve cevap anahtarlarının eksiksiz olduğunun raporlandığı bilgisine ulaşıldı.
         
Konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Aktaş, yaptığı açıklamada, sınavını normal olarak tamamladığını, sınavın sonunda soru kitapçığı ve cevap anahtarını öğretmenleri tarafından istediği şekilde, sırasının üzerinde bıraktığını öne sürdü.

Aktaş, sınavdan 3 gün sonra kendisini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağırdıklarını belirterek, sınav kitapçığı ve cevap kağıdının çöpte bulunduğunu söylediklerini anlattı.

Baba Hasan Aktaş ise olayın ardından cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Sınavdan bir süre sonra sınav kağıdı çöpte bulunuyor. Okuldan oğlumu çağırıyorlar ve 'sınav kağıdın çöpte bulundu, bunu sen mi attın' diye soruyorlar. Oğlum da atmadığını söylüyor, daha sonra kimse üzülmesin diye 'ben attım' diyor. Amacı kimsenin üzülmemesi. Daha sonra olaydan ben haberdar oldum. Oğlum sınavı bitirdikten sonra öğretmenlerin talimatı doğrultusunda cevap kağıdını masanın üstüne bıraktığını ve öyle çıktığını söyledi. 'Daha sonra bize sınav kağıdınız çöpte bulunmuştur' diye haber geldi. Ben okuldan sınav kağıtları düzeltilecek, Ankara'ya gidecek, tekrar değerlendirilecek düşüncesi ile 5-10 gün sesimi çıkarmadım ancak baktım, hiçbir şey çıkmıyor, gidip Sapanca Cumhuruyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Tüm buna sebep olan öğretmenlerin hepsinden davacıyım."

Baba Aktaş. oğlunun mağduriyetinin giderilmesi durumunda öğretmenler hakkındaki şikayetini geri alacağını sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ise konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydederek, sınav kağıdının tutanakla Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler